Foto: EPA-EFE/DRAGAN KARADAREVIC

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Štab za vanredne situacije u Prijepolju doneo je odluku da se uvede vanredna situacija u toj opštini, koja danima beleži najveći broj novozaraženih u Zlatiborskom okrugu.

Kako je naveo predsednik opštine Esad Hodžić, doneta je odluka da se radno vreme ugostiteljskih objekata skrati do 21 sat, ali i da se zabrani okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru veće od onoga što je propisao republički Krizni štab.

Takođe, odlučeno je i da se u Opštoj bolnici i Domu zdravlja poboljša rad kovid ambulanti kroz bolju organizaciju prijema pacijenata, a sa ciljem da se pregledi ubrzaju.

Hodžić je istakao i da je doneta odluka o pojačanom inspekcijskom nadzoru privrednih i ugostiteljskih objekata, javnog prevoza i svih ustanova u opštini Prijepolje, prenosi Glas zapadne Srbije.

Apelovao je na sve sugrađane da ozbiljno shvate situaciju jer iz dana u dan rapidno raste broj zaraženih, kao i na privredne subjekte da organizuju svoju delatnost na način koji obezbeđuje očuvanje zdravlja zaposlenih.

Zamenica direktora Doma zdravlja u Prijepolju Olivera Rovčanin ispričala je da se porast zaraženih odrazio i na broj pregleda u kovid ambulanti pri Domu zdravlja, te da se kreće i do 70 dnevno.

Inače, u Prijepolju je u toku drugog pika proglašena vanredna situacija 7. jula, a odluka o ukidanju iste stupila je na snagu 21. septembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar