Lekari iz Bosne stigli u Novi Pazar
Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Na osnovu preporuke Ministarstva zdravlja, kao i pogoršanja epidemiološke situacije u okruženju, na danas održanoj sednici, štab za vanredne situacije doneo je odluku o ponovnom uvođenju vanredne situacije na celoj teritoriji grada Novog Pazara, iako je jučerašnjoj sednici štaba za vanredne situacije doneta odluka o ukidanju vanredne situacije, koja je trajala više od dva meseca.

Iz štaba za vanredne situacije, poručeno je danas da je želja svih da se sačuva trenutna situacija sa epidemijom koronavirusa.

„Cilj nam je da trenutnu epidemiološku situaciju u našem gradu što duže vremena držimo pod kontrolom. U tom smislu, mi ćemo biti svesni značaja svih preventivnih mera“, rečeno je iz štaba.

Rečeno je da će Novi Pazar u saradnji sa svim institucijama, kako lokalnim tako i državnim, sve svoje kapacitete u narednom periodu usmeriti prema kontroli mera i preporuka koje Ministarstvo zdravlja i
Republički Krizni štab donose, a koje se odnose na sprečavanje širenja koronavirusa.

„Ova borba ne zavisi samo od institucija, već od svakog od nas“, rečeno je iz štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara i apelovano na građanstvo da budu odgovorni prema sebi i svojim najmilijima, kao i svojim komšijama tako što će poštovati sve mere, nositi maske i držati distancu na otvorenom a posebno u zatvorenim prostorijama.

Samo pre nekoliko dana, državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek je rekao medijima da se koronavirus neprimetno vraća u Novi Pazar i apelovao na sve institucije u ovom gradu da budu u pripravnosti. On je rekao da je primećeno da pacijenti koji imaju povišenu temperaturu i respiratorne probleme najpre odlaze kod izabranog lekara umesto da se najpre jave lokalnoj kovid ambulanti i apelovao na takve građane Novog Pazara da ukoliko imaju bilo kakve simptome vezane za koronavirus da se najpre jave kovid ambulanti i da ne čekaju da bude kasno.

Podsećamo, Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru ukinuo je juče vanrednu situaciju, apelujući na građane da se u potpunosti pridržavaju mera i preporuka Kriznog štaba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare