Između klinike "Laza Lazarević" i Hiruške klinike KCS, privode se kraju radovi na garaži “Resavska”, a koja će po svemu sudeći parking naplaćivati i pacijentima, ali i njihovoj pratnji. Ovaj objekat niče u središnjem delu Kliničkog centra Srbije.

Garaža bi sa radom trebalo da počne do kraja ovog meseca, a ostalo je još da se uradi podna izolacija i da se pripreme automati za naplaćivanje parkinga: to su za Nova.rs rekli radnici koji dovršavaju objekat.

Jedan od radnika na gradilištu, na pitanje da li je parking namenjen i bolesnicima, odgovara „svima“, ne želeći da nam da detaljnije informacije. Ispred garaže zatičemo grupu radnika koji privode kraju izgradnju objekta, ali i nekoliko parkiranih automobila, na prvom nivou, unutar same garaže.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ranije je Ministarstvo zdravlja raspisalo javni poziv za dodelu koncesije za finansiranje, projektovanje, izgradnju, održavanje i upravljanje tri objekta garaže sa helidromom u okviru kompleksa Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Vrednost ukupnog projekta, izgradnje sve tri garaže je 3,33 milijarde dinara, odnosno 28,4 miliona evra.

Za “Resavsku“ je predviđeno 639 parking mesta.

Portal eKapija piše da će se pristup garažama ostvarivati uz  softversku kontrolu pristupa, tako što će se čitačima registracija kontrolisati ulaz bez zadržavanja na rampama.

Miketić: Zapanjujuće – ne zna se ko je investitor?

Đorđe Miketić iz organizacije „Srce grada“ saopštio je ovim povodom da je „zapanjujuće“ da se ne zna ko je investitor garaže.

PROČITAJTE JOŠ

„U krugu Kliničkog Centra Srbije, niče bespravna garaža od 22.000 m2 investicione vrednosti oko 5 miliona evra. Ono što je zapanjujuće je da se ne zna ko je investitor ove garaže, jer je posredi javno-privatno partnerstvo međutim nije moguće doći do ugovora i papira po kome se ova investicija sprovodi?! Ovaj objekat nema građevinsku dozvolu, ne postoji građevinska tabla koja je obvezna po zakonu, ne zna se ko je izvođač radova, ne zna se ko vrši stručni nadzor niti ko je dozvolio da u krugu KCS nikne ovakav objekat“, saopštio je Miketić.

Đorđe Miketić. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Pitamo ministra zdravlja Zlaibora Lončara ko je investitor ovog bespravnog objekta i po kojim planovima je ovakav objekat uopšte trebalo da se gradi u krugu KCS. Takođe, ministar mora objasniti ko je dao pravo provatnoj firmi, za koju smo saznali da je registrovana na Sejšelskim ostrvima, da bolesnim ljudima naplaćuje parking 1 evro po satu. Da li je ovo razlog zašto planirana trasa metroa nije prošla ispod Kliničkog Centra kao što je to svuda u svetu“, zaključuje on.

BONUS VIDEO: Zašto radovi kasne na sve strane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare