Garaža, Klinički centar Srbije, Đorđe Miketić, Djordje Miketić, Zlatibor Lončar
Foto: Filip Krainčanić, Zoran Lončarević/Nova.rs/TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Uskoro se kraju privode radovi na garaži u kompleksu Kliničkog centra Srbije, koja će po svemu sudeći, parking naplaćivati i pacijentima, tim povodom reagovao je Đorđe Miketić iz beogradskog tima Ekološkog ustanka i Akcije.

U izjavi za Nova.rs Miketić navodi da je garaža bespravna i da je posredi javno-privatno partnerstvo.

“U krugu Kliničkog Centra Srbije, niče bespravna garaža od 22.000 m2 investicione vrednosti oko 5 miliona evra. Ono što je zapanjujuće je da se ne zna ko je investitor ove garaže, jer je posredi javno-privatno partnerstvo međutim nije moguće doći do ugovora i papira po kome se ova investicija sprovodi? Ovaj objekat nema građevinsku dozvolu, ne postoji građevinska tabla koja je obavezna po zakonu, ne zna se ko je izvođač radova, ne zna se ko vrši stručni nadzor niti ko je dozvolio da u krugu KCS nikne ovakav objekat“, navodi Miketić.

PROČITAJTE JOŠ

Navodi da  je zahtev za dobijanje građevinske dozvole odbijen, iako je objekat izgrađen i spreman za upotrebu.

„Lokacijski uslovi su dobijeni 14. septembra, međutim odbačen je zahtev za izdavanjem građevinske dozvole u decembru mesecu, iako je objekat već izgrađen i spreman za upotrebu. Ovo de facto znači da je neko sazidao objekat od 22.000 kvadrata bez dozvole, odnosno da je zakonski po sredi – bespravna gradnja.

Pitamo ministra zdravlja Zlaibora Lončara ko je investitor ovog bespravnog objekta i po kojim planovima je ovakav objekat uopšte trebalo da se gradi u krugu KCS. Takođe, ministar mora objasniti ko je dao pravo privatnoj firmi, za koju smo saznali da je registrovana na Sejšelskim ostrvima, da bolesnim ljudima naplaćuje parking 1 evro po satu. Da li je ovo razlog zašto planirana trasa metroa nije prošla ispod Kliničkog Centra kao što je to svuda u svetu“, zaključuje Miketić.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja raspisalo javni poziv za dodelu koncesije za finansiranje, projektovanje, izgradnju, održavanje i upravljanje tri objekta garaže sa helidromom u okviru kompleksa Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Vrednost ukupnog projekta, izgradnje sve tri garaže je 3,33 milijarde dinara, odnosno 28,4 mil EUR. Za “Resavsku“ je predviđeno 639 parking mesta.

BONUS VIDEO: Izgradnja garaže u Kliničkom centru Srbije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare