Vozač gradskog autobusa nije hteo da otvori rampu za invalide Foto: Instagram/moj_beo_grad_

U autobusu gradskog prevoza u Beogradu odigrala se prava drama, jer vozač nije želeo da spusti rampu, kako bi muškarac u invalidskim kolicima mogao da uđe. Njemu su, ipak, pomogli drugi putnici, pa je uspeo da uđe u autobus.

Kako se vidi na snimku, objavljenom na Instagram stranici „moj_beo_grad“, vozač autobusa gradskog prevoza u Beogradu odbio je da spusti rampu, koja je inače namenjena osobama sa invaliditetom. Na ovo su odreagovali i putnici, pa se na snimku može čuti kako neko od njih pita vozača zbog čega ne želi da spusti rampu. Sam muškarac pokušao je da objasni vozaču kako se uopšte spušta rampa.

„Imam šrafciger, nosim jer mi je rekao direktor GSP-a. Samo treba da se prebaci rampa. Evo ga šrafciger, ima ručka koja se povuče i spusti se rampa. Je l’ znaš da si mogao nogu da mi polomiš“, rekao je muškarac koji je pokušavao da uđe u autobus u invalidskim kolicima.

On je, potom, zamolio jednog od putnika da mu pomogne da spusti rampu, pošto je vozač uporno odbijao da to uradi.

Mladić koji se u tom trenutku našao u autobusu spustio je rampu, a potom i pogurao sugrađanina u kolicima.

Upitan zašto nije otvorio rampu, vozač je kratko rekao: „Zato što nam je rečeno da ne otvaramo.“

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, muškarac koji prvobitno nije mogao da uđe u autobus, tvrdi da to nije tačno.

BONUS VIDEO Danijela je samohrana majka deteta sa invaliditetom: Umesto da se žali i traži pomoć, rešila je da piše knjige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare