Nekoliko desetina zaposlenih u Apotekama Beograd okupili su se danas u 10 sati ispred Gradske uprave, zbog najave gradonačelnika Aleksandra Šapića, da će ova ustanova najverovatnije prestati sa radom, a konačnu odluku će doneti do kraja godine.

Najava o mogućem gašenju Apoteka Beograd zatekla je juče zaposlene koji mesecima, kako kažu, od poslodavca traže objašnjenje za sve teže uslove u kojima rade, kao i za kašnjenje plata.

„Okupili smo se da ponudimo rešenje problema Gradu, za koje je potrebno samo malo volje. Problemi su počeli pre više meseci kada su isporuke određenih lekova obustavljene jer dobavljači nisu isplaćeni, a problem su i plate koje kasne, jos nismo dobili julsku zaradu, ni akontaciju za avgust“, kažu zaposleni za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sačuvajmo galenske laboratorije“, „Sačuvajmo državne apoteke“, neki su od transparenata sa kojima farmaceuti i farmaceutski tehničari čekaju gradonačelnika ispred Gradske uprave.

„Očekujemo da nas primi i da zajedno pronađemo rešenje. U suprotnom će više od 700 ljudi ostati bez posla, a pacijenti bez mogućnosti da ikad više dobiju lekove i preparate, koji su se proizvodili samo u našim ustanovama“, naglašavaju okupljeni.

BONUS VIDEO: Protest upozorenja zaposlenih u „Apoteci Beograd“: Šokirani izjavom gradonačelnika Šapića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare