Foto: Facebook/Kopaonik - infoKOP, Printscreen/RTS

Usled jakih snežnih padavina na teritoriji opštine Sjenica proglašena je vanredna situacija.

„Sneg u Sjenici pada gotovo 24 časa, od dva sata jutros mi smo na terenu i za sada on nije napravio veće probleme na putevima prvog reda. Od Sjenice ka Novom Pazaru i Ivanjici, trenutno ga imam oko pet centimetara na kolovozu i svi pravci su prohodni“, potvrdio je za RINU, Senko Ibrović i putarske firme „Novi Pazar put“.

PROČITAJTE JOŠ

Kritična tačka tokom ovih snežnih padavina jeste saobraćajnica koja spaja Novi Pazar i Sjenicu, Duga Poljana. Međutim, za sada je situacija pod kotrolom. Nema jakog vetra što putarima olakšava čišćenje.

280 đaka iz Srbije i RS u dečijem odmaralištu na zavejanom Goču

Oko 280 učenika iz Srbije i Republike Srpske nalazi se u dečjem odmaralištu “Dobre vode“ na Goču, gde zbog kvara na dalekovodima i dalje nema struje. Oko 500 domaćinstava u kraljevačkom kraju je bez struje, telefonskih veza i interneta, javlja dopisnik RTS-a.

Upravnik dečjeg odmarališta na Goču Darko Milovanović kaže da sneg pada od juče, a da su problemi sa strujom višegodišnji problem.

“Uključili smo agregatsko napajanje. Snalazimo se. Nadamo se da nadležni reše taj problem“, kaže Milovanović.

Foto: Printscreen/RTS, Printscreen/YouTube/
Turisticka organizacija Kraljevo

Samo u okviru pripremnog ansambla na Goču boravi četrdesetak dece.

„Ovo nam je drugi put da dolazimo na ove folklorne aktivnosti i ceo dan imamo neke radionice. Struje nekad ima, nekad nema“, rekla je jedna od vođa grupe dece.

Radnik koji je angažovan na čišćenju snega kaže da od jutros čiste. Za sada je prohodno, a visina snežnog pokrivača je oko 40 cm.

Na Goliji 20 cm snega, na Kopaoniku 16 cm

Sneg je počeo da pada tokom sinoć i tokom noći. Snežni pokrivač formiran je na planinama, dok se tokom dana očekuje i u nižim predelima.

Foto: Facebook/Kopaonik – infoKOP

U mestu Rudno, na obroncima Golije, napadalo je do 20 centimetara snega. Na Kopaoniku snega pada od sinoć i dostigao je 16 centimetara visine. Ovoga jutra izmerena temperatura je minus 5 stepeni, vidljivost je 600 metara i duva severoistočni vetar.

Foto: Facebook/Kopaonik – infoKOP

Putari su najviše posla imali na Zlatiboru i u Novoj Varoši. Zbog obilnog snega koji je napadao tokom noći na teritoriji Zlatiborskog okruga uvedena je zabrana kretanja teretnog saobracaja od Užica do Nove Varoši.

Sneg je pao i na Kosovu i Metohiji gde je doveo do skoro potpune blokade magistralnog puta Priština-Peć.

**

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar