Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji su u poslednja 24 sata evidentirana još 3.042 slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je još 20 osoba.

Testirane su 10.343 osobe, a na respiratorima je 171 pacijenat.

***

U Srbiji je prema jučerašnjim podacima bilo evidentirano još 3.519 slučajeva obolelih od koronavira, dok je preminulo 17 osoba.

***

Inače, juče se navršilo godinu dana od kada je u Srbiji registrovan prvi slučaj korone u Srbiji. Inače, protekli vikend, ali i godišnjicu, srpska javnost dočekala je uz restriktivne mere i brojne ograničenja.

***

Povezane vesti:

Iako su lekari zahtevali ponovno uvođenje policijskog čaka, do toga nije došla. Sa druge strane, uvedene su restriktivne mere, koje se, pre svega, odnose na rad kafića i ugostiteljskih objekata, koje su tokom vikenda radile do podneva, a ponovo se otvaraju tek u ponedeljak.

***

Do ponedeljka, 8. marta u 6 sati ujutru biće zabranjen rad svih ugostiteljskim objekata (kafića i restorana), svih prodavnica (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetičkih i frizerskih salona, zatim dečije igraonice, teretane, sportski objekti…Drugim rečima, mogućnost da rade danas nakon podneva do ponedeljka ujutru imaće samo prodavnice prehrambene robe, koje mogu da rade do 21, apoteke i benzinske pumpe čije radno vreme nije ograničeno. Radiće i sve pijace.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare