Zoran Radojičić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je za vikend bilo 818 kontrola poštovanja mera koje su uvedene u cilju sprečavanja epidemije korona virusa, ispražnjeno je deset objekata, a naplaćeno 120 kazni.

„Glavni zaključak je da noćas nije bilo kršenja mera u lokalima, više je pažnje bilo neophodno zbog privatnih žurki“, rekao je gradonačelnik i upozorio da je kršenje mera nedopustivo, jer ugrožava živote i povećava rizik širenja epidemije.

On je rekao da je po pitanju određivanja mera više na strani lekara, nego zastupnika privrede, ali da se na kraju nađe uvek kompromis.

„Individualna odgovornost je ključna stvar ovih godinu dana i tu je teret na svima nama“, rekao je Radojičić ali i naglasio da su članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije pod velikim opterećenjem i pritiskom.

Dodao je da su članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Predrag Kon, Branislav Tiodorović i Srđa Janković pod velikim pritiskom interesa svih da privreda opstane, ali i lekara koji su „drugačije politički orijentisani“ i „idu“ na njihov integritet što je, kako je rekao, tužno.

Radojičić je rekao da bi od utorka, ako bude zaravnjena kriva kao što u ovom trenutku deluje, mogao da se prati ovakav trend mera u zatvorenim prostorima, ali da se može razmatrati liberalniji pristup po pitanju rada bašta restorana i kafića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare