Foto: Ivan Dinić/Nova; Nemanja Jovanović/Nova.rs

U svetlu najnovijeg štrajka poštara, funkcioner stranke "Zajedno" Đorđe Miketić objavio je na mreži "X" da je JP Pošta Srbije potrošilo 1,5 miliona evra kako bi razvila aplikaciju E-notar, koja bi trebalo da služi za digitalno arhiviranje podataka svih notara u Srbiji.

Miketić tvrdi i da su notari pomenutu“Poštinu“ aplikaciju odbili, jer su bili ucenjeni mesečnom cenom/rentom korišćenja i sumnjali su u bezbednost čuvanja podataka građana.

„Pošta Srbije nema nikakav poslovni razlog da plaća razvoj aplikacije za notare. Ali ima kumovski: jer su Srba Cvejić – predsednik notarske komore i Zoran Đorđević – vd direktora Pošte – kumovi“, napisao je Miketić.

Podsetimo, štrajk poštara traje od 24. oktobra.

Zbog štrajka koji traje sada već nedeljama, skoro je potpuno stala isporuka pisama, računa i pošiljaka.

Zahtevi poštara su i dalje isti:

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Momentalni prijem optimalnog broja izvršilaca jer nedostaje radnika, momentalno povećanje plate od minimum 30 odsto, kao i isplata zarade iz dobiti za pretprošlu godinu do kraja oktobra. Takođe, oni traže prekid „tihe“ diskriminacije prema zaposlenima koji rade i favorizovanje pojedinaca (izaslanja kao vid zastrašivanja, stimulacije kao vid nagrađivanja poslušnika) i zvanične garancije od Vlade Srbije da će zahtevi biti ispunjeni.

PROČITAJTE JOŠ

„Pošta Srbije“ saopštila je ranije da je na sastanku u Vladi postignut dogovor sa predstavnicima radnika tog preduzeća, na osnovu sporazuma koji su potpisali premijerka Ana Brnabić i predstavnici sindikata.

Međutim, poštar Stefan Mitrović, jedan od radnika ovog javnog preduzeća koji je obustavio rad, reako jeda su na sastanku sa premijerkom bili „takozvani reprezentativni sindikati – sindikat PTT i „Radnik“, kao i nekoliko predstavnika sindikata Nezavisnost“. Štrajk je nastavljen.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar