Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Veliko nevreme zahvatilo je Beograd negde oko 22.00 časova, a obilna kiša praćena vetrom i grmljavinom ostavila je posledice na ulicama glavnog grada Srbije.

Saobraćaj se odvijao otežano jer su jaki pljuskovi prouzrokovali veliku količinu vode na kolovozima.

Na društvenim mrežama ljudi su tokom cele večeri delili slike i video snimke koji su ukazivali na veliku količinu padavina koja je pogodila glavni grad i time veoma otežala kretanje vozila u pojedinim delovima grada.

Tako se na Instagramu moglo videti da je deo Mirijeva kod Ladnih Voda bio ceo pod vodom i da je kretanje automobila po putu delovalo kao „skijanje na vodi“.

Na autoputu u pravcu ka Nišu bila je prava poplava i od Autokomande do kraja Dušanovca, zbog gejzira, jedva da je radila jedna traka.

Usled obilnih padavina i drugi delovi grada su bili potpuno preplavljeni vodom, a na snimcima se može videti koliko je otežano bilo i kretanje autobusa i kamiona.

U jednom delu grada automobil je bio zarobljen u vodi, jer je ona došla do pola auta.

U Zemunu je takođe zabeležena velika grmljavina i munje koje su na momente obasjavale celo nebo.

Danas je i u drugim delovima zemlje zabeleženo veliko nevreme.

U Somboru je bilo i ljudskih žrtava jer je jedna ženske osoba nastradala kada je stablo palo na njen automobil dok je ona bila za volanom.

U Užicu su reagovali i vatrogasci kada su spasili dve žene i dvomesečnu bebu koje su bile zaglavljene u automobilu, a u Novom Pazaru je, pored reagovanja spasilačkih službi proglašena i vanredna situacija.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare