Foto:up.sud.rs

Presudom odeljenja Upravnog suda u Kragujevcu poništeno je rešenje Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja kojim je Nebojša Arsenijević razrešen dužnosti rektora Univerziteta u Kragujevcu.

Kako je preneo portal Glas Šumadije, u presudi se navodi da je tužilac (Arsenijević) „osporio zakonitost rešenja tuženog organa, jer u postupku donošenja rešenja nije postupljeno po pravilima postupka i činjenično stanje je netačno utvrđeno“.

„Za mene je ovo velika satisfakcija, da sperem ljagu sa sebe. Obratiću se Rektoratu sa tumačenjem presude. Sadašnje rukovodstvo Univerziteta je nelegalno i nelegitimno i sve odluke koje je donelo zasnovane su na nepravu. Ovde je vlast nasrnula na državu i zakon“, kazao je Arsenijević za taj portal.

Arsenijević je 4. juna 2018. godine smenjen sa mesta rektora Univerziteta u Kragujevcu, rešenje je potpisao ministar prosvete Mladen Šarčević, a odmah nakon toga smenjeni rektor podneo je tužbu Upravnom sudu.

Njegovoj smeni je prethodila višemesečna kampanja u kojoj su ga pojedini mediji optuživali za „bahato i nepristojno ponašanje“ na rektorskoj funkciji, te za nepotizam i druge zloupotrebe na Univerzitetu.

Kako je naveo portal, Arsenijević je u to vreme tvrdio da je sve bilo dobro organizovana akcija grupe kragujevačkih univerziteskih profesora i predstavnika vlasti, među kojima su ministar Šarčević, ministarka Slavica Djukić Dejanović, ali i pojedinci „moćniji od njih“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare