Stevan Vlajić, politički aktivista iz Mladenovca, pušten je danas iz pritvora, rekla je za N1 njegova majka.

„Stevan je pušten iz centralnog zatvora, uspeo je da se javi, i mi ga sada željno očekujemo na protestu. Protest će se održati da se ovo što se dogodilo Stevanu više nikome ne dogodi“, kaže za N1 njegova majka.

Podsetimo, Vlajiću je u četvrtak određen pritvor do 30 dana i nalazio se u centralnom zatvoru – zbog kršenja zabrane prilaska dosadašnjem predsedniku opštine Mladenovac Vladanu Glišiću.

Taj susret dogodio se 29. maja, a Vlajićeva majka i kolege kažu da je na delu čista nameštaljka, jer postoji snimak koji pokazuje da je predsednik opštine Glišić sam prišao Vlajiću, provocirao ga, a potom ga prijavio policiji.

Vlajić nije 29. maja koračao ka kršenju te zabrane, već je stajao i s telefonom u ruci snimao s kolegom Zoranom Jocićem predizborni klip.

„Nisam primetio dolazak predsednika opštine, jer je on meni prišao s leđa, stao sa strane i počeo da provocira, nastavio sam da govorim ono što sam planirao, kada sam završio on je ušao u kadar uneo se u kameru Stevana Vlajića i rekao ‘a što me snimaš, hoćeš ponovo da pozovem policiju?’“, ispričao je Jocić za N1.

Zbog privođenja Vlajića, u Mladenovcu se večeras održava protest.

Mladenovčani koji su izašli na ulicu da podrže Vlajića nose majice na kojima piše „Danas Steva, a sutra…?“. Na protestu se nalazi i transparent na kom piše: „Vučić je najgori“ i „Sloboda za Stevana Vlajića“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar