U novogodišnjem broju novina “Nova” pročitajte: Šta očekuje Srbiju na ekonomskom planu u 2023; Kako političari troše svoje slobodno vreme. Praznična "Nova" donosi i intervjue s proslavljenim glumcem Petrom Božovićem i rediteljkom i književnicom Vidom Ognjenović.

Svim poslanicima treba usuti i dati po jednu čašu litijuma kao eliksir i nešto što će izvaditi Srbiju iz svih problema, pa nek prvo izvadi njih. Kad njih izvadi, onda ćemo i mi da se priključimo i izvršimo kolektivno samoubistvo, kaže veliki srpski glumac Petar Božović u razgovoru za „Novu“.

Toliko nam je mozak izvađen, obaren, ošamućen, ne znam ni koju reč da upotrebim, da smo mi već navikli na zlo. A navika na neko zlo je najgora i najteža odvika, kazao je on.

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel svojevremeno je pričala da joj je hobi kuvanje i kako ima sjajan recept za supu od krompira, nekadašnji predsednik Amerike Donald Tramp u slobodno vreme igra golf, a nema onog ko nije video fotografiju Vladimira Putina bez majice kako jaše konja. Svako ima svoju drugu stranu, pa i političari. Čak i srpski. Neki od njih su godinama članovi Gorske službe spasavanja, neki trče polumaraton, pojedini pišu poeziju, skupljaju markice, sviraju harmoniku ili “praše” bas gitaru… Za novine “Nova” govore o tome čime “hrane svoju dušu” u slobodno vreme…

Šta sve građane Srbije očekuje na ekonomskom planu u 2023. godini: Biće teško, ali preživećemo

Već prvog dana na snagu stupaju nove cene struje i gasa, što će za sobom povući i poskupljenje svega, od ogreva do toalet-papira.

Kraj 2022. godine bio je u znaku jedne od najpriznatijih intelektualki s ovih prostora. Samo što je predstavila komad „Poetesa“ o Milici Stojadinović Srpkinji u Srpskom narodnom pozorištu, koji je i napisala i režirala, Vidi Ognjenović stiglo je i priznanje iz Crne Gore. Primljena je u Crnogorsku akademiju nauka kao inostrani član.Vida Ognjenović u razgovoru za naš list se šali kako je „onostrani član“ Akademije:

– Lepo je to priznanje, i zahvaljujem prijateljima i kolegama što sam imala tu „protekciju“ – ističe. Kada pominje dramu „Poetesa“, priseća se kako ju je „pojava Milice Stojadinović Srpkinje u književnosti zanimala još od školskih dana“.

Ko je, po mišljenju poslenika filmske umetnosti, najlepša jugoslovenska filmska glumica: Olivera Vučo ciklonska bomba

Dubravka Lakić: Milena Dravić jeste bila naša velika glumica i svetla tačka jugoslovenskog filma, ali nije bila filmska lepotica. Nije to bila ni Neda Arnerić, što ne znači da nismo imali filmske lepotice poput Bebe Lončar, Ene Begović i Jelene Žigon…

Srpski šampion u pohodu na 100. trofej i preticanje Nadala u svakom smislu: Pet hrabrih predviđanja Đokovićeve 2023. godine

Za Novaka bi ova godina mogla da bude najvažnija u karijeri, pa možda i u istoriji tenisa. Prvi put u karijeri bi mogao da uradi stvari za kojima je jurio, ali i stvari koje nisu nikad viđene.

Redakcija Nove želi vam Srećnu Novu godinu.

Bonus video: Intervju sa Brankom Blek Rouz