Ispred Dorćol placa, gde večeras počinje festival "Mirdita, dobar dan", okupilo se oko pedeset mladića koji sprečavaju ulazak u ovaj prostor i mašu srpskim zastavama, ali ne dozvaljaju da budu snimani. Policija je kolima blokirala prilaznu ulicu, u blizini je još jedna policijska patrola.

Kod Dorćol placa je i omladine Nove Demokratska stranke Srbije (Novi DSS) čiji je predsednik Stefan Seratlić rekao da su pripadnici te stranke tu iz dva razloga.

Foto: Printscreen N1

„Prvi je da bismo poželeli dobrodošlicu sugrađanima sa Kosova i Metohije u svoju pretonicu. A drugi je da bismo izrazili žaljenje što je ovaj festival predstavljen kao razmena kososke i srpske kulture, a to je protivustavno“, rekao je Seratlić.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodao je da omladina Novog DSS traži da festival Midita bude zabranjen pre svega iz bezbednosnih razloga, a i zato što je protivustavan.

Omladinci ove stranke su ispred Dorćol placa organizovali i mini izložbu na kojoj je predstavljena kulturna baština Srbije na Kosovu i Metohiji, razvili su i transparent kojim su gostima sa Kosovao i Metohije poručili „Dobrodošli u svoju prestonicu“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare