Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi Milenijum tima iz Beograda protiv osnivača Regionalne informativne agencije JUGpress Udruženja građana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i glavne i odgovorne urednice Ljiljane Stojanović, a ponovo se nije pojavio jedan od vlasnika privatne kompanije koja je podnela tužbu Ivan Bošnjak.

Za drugog suvlasnika Milenijum tima Stojana Vujka pravna zastupnica kompanije je rekla da je on izuzet iz ovog slučaja, iako se i njegovo ime navodi u tužbi.

Izjavu je pred sudom dala glavna i odgovorna urednica Regionalne informativne agencije JUGpress Ljiljana Stojanović, koja je i zastupnica osnivača, Udruženja građana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije.

„Mi smo preneli ono što su lideri Narodne stranke rekli na konferenciji za medije o temi koja je od javnog interesa i značaja za građane Leskovca, a to je i obaveza medija i po Zakonu o javnom informisanju i po Etičkom kodeksu novinara Srbije“, rekla je Stojanović.

Ona je istakla da nisu imali nameru da bilo koga vređaju, da ugrožavaju njegov poslovni status ili da nanose duševnu bol i dodala da je zato čudno da je Mileniju tim tužio njih, a ne one koji su rekli ono što je verno preneto.

Stojanović je ukazala da su tu konferenciju za novinare pratili svi lokalni mediji i neki dopisnici i da su svi preneli šta je tada rečeno, a od lokalnih medija je tužen samo JUGpress.

Navela je i da je JUGpress objavio reakciju tadašnje ministarke Zorane Mihajlović na izrečene tvrdnje na toj konferenciji za medije, koju je uputila istog dana, i da Mileniju tim nije poslao nikakav demanti, niti reakciju.

Na toj konferenciji za medije lideri te opozicione stranke su govorili i o kupovini i zakupu oko 700 hektara nekadašnje imovine “Plantaže”, što je tema o kojoj se mesecima pričalo u Leskovcu, kazala je Stojanović.

Ovo ročište je održano po drugoj tužbi te kompanije protiv JUGpressa. Prvu tužbu za izveštavanje sa konferencije za medije iste stranke u Vranju, sudija Višeg suda u Beogradu je odbacila, ali se Milenijum tim žalio na tu odluku.

Pored toga, vlasnici Mileniju tima Ivan Bošnjak i Stojan Vujko su protiv Stojanović podenli i tužbu za nanošenje “duševnog bola”.

Prvo ročište po toj tužbi je odloženo zato što je Bošnjak, koji je bio prisutan u hodniku Višeg suda, pet minuta pre početka otišao sa obrazloženjem da ima ranije zakazane privatne obaveze.

BONUS VIDEO: „Milenijum tim“ srušio poznatu zgradu Goša na Zvezdari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar