Foto: Vladislav Mitić

Ministarka Slavica Đukić Dejanović danas se osvrnula na to kako izgleda početak školske godine za đake iz "Ribnikara", za one koji su doživeli najveću traumu. Đaci iz prošlogodišnjeg VII 2 su bili najizloženiji i izgubili su drugove iz odeljenja, pa je za njih osmišljen poseban početak školske godine.

– Deca koja su bila izložena najvećoj traumi, iz prošlogodišnjeg 7/2, za njih je školska godina počela ranije na Fruškoj Gori. Deca su izabrala nastavnike sa kojima žele da budu, bili su tu i nastavnici i pedagozi i psiholozi koji su davali savete i sugestije… Deca su plakala, pripremala se za novu školsku godinu i ušli u osmi dva, svesna da će nova godina biti prožeta bolom i da će sve aktivnosti biti bolje po svako dete uz sećanje na svoje drugove koje neće izbledeti – rekla je Đukić Dejanović u gostovanju na televiziji Kurir, a prenosi Blic.

– Ovo je obaveštenje za svu decu Beograda. Najveći broj dece na lokacijama gde se sve dogodilo, timovi stručnjaka postojaće i biti na raspolaganju i u zdravstvenim institucijama, kako bi i roditelji i nastavnici i deca mogli da se obrate stručnjacima i svoju muku rasterete na neki način.

– Edukacija roditelja i nastavnika mora biti na višem nivou i svaka škola mora da ima psihologa i pedagoga.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar