Sahrana ilustracija Foto:Shutterstock

Više od 20 godina svekar Milane Ruškuc plaćao je mesečnu članarinu udruženju građana Humanitas, uveren da plaća uslugu dostojanstvene sahrane. Kada je preminuo, njegova porodica shvatila je da su obmanuti. Optužuju "Humanitas" za prevaru, a iz pomenutog udruženja građana odlučili su da ćute.

Udruženje građana Humanitas kao svoju osnovnu delatnost navodi obavljanje dostojanstvene sahrane. Međutim na njihovom portalu nalaze se telefoni pogrebnog preduzeća Konkordija 021, koje svoje usluge naplaćuje od PIO fonda.

Milana Ruškuc vidi prevaru u tome što ljudi koji uplaćuju članarinu ovom udruženju misle da im je sve obezbeđeno oko sahrane kada preminu.

PROČITAJTE JOŠ

„Jako je ružno da ljude sa 80 godina hvataš ono na priču kako će sve biti pokriveno i neće porodica imati nikakve troškove. Na kraju imamo sve troškove koje smo i inače imali. Mi smo tek u Lisju shvatili zapravo da su oni nama uzeli pare od PIO fonda i da smo sve radili u Lisju nas bi cifra saharane izašla, doplatili bismo 13.000 dinara, a ovako smo platili sve 75.321 dinara. I sada nije to što je sada deka to uplaćivao, nego uplaćuje i moja majka, i moja tetka i baka“, kaže Milana.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Novosađanin dve decenije plaćao za svoju sahranu, kad je umro – porodica papreno doplatila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare