Foto: Bojana Milovanović/Nova.rs

Stručno-operativni tim Gradskog štaba za vanredne situacije, na poslednjem sastanku, razmatrao je aktuelnu epidemiološku situaciju u ovom gradu, na sednici je rečeno da bez obzira što se svakodnevno smanjuje broj hospitalizovanih, i što je danima više otpusta iz bolnice nego prijema i što se smanuje broj novoregistrovanih obolelih kao prvih pregleda, ipak ocenjeno da je „situacija i dalje nestabilna i nesigurna“.

„Ohrabruje nas da je procenat uzoraka na testovima sišao ispod 20 procenata, da je broj hospitalizovanih ispod 100, ali zabrinjava velika opuštenost stanovništva i nepoštovanje protivepidemijskih mera„, rekao je direktor ZZJZ u Novom Pazaru dr Spahić Šefadil.

Iz novopazarskog zavoda za javno zdravlje rekli su nam da je do sada prvu dozu primilo 12.335 ili nešto malo više od 20 odsto od ukupnog broja punoletnih građana Novog Pazara, kao i to da je revakcinisano nešto manje od polovine tog broja.

Premam poslednjim podacima koji su jutros objavljeni od strane Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara tokom jučerašnjeg dana zabeležena su 4 smrtna slučaja od posledica korona virusa. Zabeženo je 8 novih prijema pacijenata koji su zbrinuti na lečenje u OB Novi Pazar a zabeležena su u 22 otpusta.

Na respirstorima se nalaze 4 pacijenta, a na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 71 pacijent. Tokom jučerašnjeg dana zabeleženo je 124 pregeda u kovid ambulanti 1 Opšte bolnice i ovom gradu urađeno je 39 brzih testova a od tog broja kod 5 pacijenta potvrđeno je prisustvo korona virusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar