Novine „Nova“ u vikend izdanju objavljuju razgovor sa Nevenom Lešević, majkom dečaka iz Beograda koji jedini na svetu ima tešku gensku mutaciju. Njegova bolest je, nažalost, enigma za srpske lekare, a Nevena se nada da će njenom sinu na klinici „Mayo“ odrediti pravu terapiju. U SAD putuju 31. jula privatnim medicinskim avionom, koji je država obezbedila tek kada je Kostina majka obavestila javnost da im nije odobrena stručna pratnja.

Tu je i priča „Postali smo porodica, nećemo stati dok ne oslobodimo grad“, koja se bavi protestima u Zrenjaninu. Žitelji grada na Begeju, kojih je za 15.000 manje nego pre deset godina, kažu da im je oduzeto sve: zemlja, vazduh i voda. Uprkos brojnim pritiscima, ne boje se i ne odustaju od cilja.

PROČITAJTE JOŠ:

O tome zašto su advokati porodica stradale dece u OŠ „Vladislav Ribnikar“ podneli molbu da se zaustavi rad skupštinskog tela, čiji je zadatak da utvrdi okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Beogradu i selima kod Mladenovca, piše u tekstu „Rad Anketnog odbora doveden u pitanje“.

Najnagrađivaniji makedonski glumac ikad Nikola Ristanovski u tekstu „Svi smo mi u regionu zreli za terapiju“ poručuje da „treba samo živeti i raditi, jer tako je malo vremena a toliko posla ima“.

O tome kako je krivični postupak protiv lokalnog moćnika i nasilnika doveden u pitanje možete da pročitate u rubrici pod naslovom „Kantarov predmet nestao iz suda u Vranju“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

***

BONUS VIDEO: Vlast u Srbiji suptilno ignoriše američke sankcije Vulinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar