Novine „Nova“, u sredu, objavljuju tekst o nepravdi prema zaposlenima u beogradskim vrtićima, kojima su umanjene plate zbog odmora.

Naime, radnicima u predškolskim ustanovama za jul je isplaćeno od 5.000 do 10.000 dinara manje, jer se po Zakonu o radu tokom godišnjeg odmora dobija naknada zarade koja je u vrednosti dvanaestomesečnog proseka. Ovo pravilo ne važi za državne organe, kojima je odmor plaćen.

Ambasador SAD Kristofer Hil za „Novu“ prvi put komentariše spot sa Željkom Mitrovićem.

Ističe da je „Srbija suočena sa generacijskim izborom da li da se u potpunosti integriše i razvija kao ravnopravan član evropske zajednice ili da dozvoli ostrašćenom diktatoru, sa zabludama imperijalne veličine iz Moskve, da nastavi da je sputava, predstavljajući se kao balansirajuća sila“.

Objavljujemo i rubriku o tome kako se bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović aktivirala na Tviteru i krenula da se obračunava sa političkim neistomišljenicima. Optužila je poslanika DS Srđana Milivojevića da je umešan u ubistvo i da će „pevati kad ga stisnu“.

Pod naslovom „Vozač u Nemačkoj zarađuje duplo više od srpskog lekara“ pišemo o poražavajućim razlikama u platama za najtraženija zanimanja kod nas i na Zapadu.

Scenarista i reditelj Goran Stolevski poručuje da su podele među balkanskim zemljama sulude, kao i da se u Beogradu, Sarajevu ili Prištini oseća kao da je u rodnom Tetovu.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare