U novinama “Nova”, u sredu, pročitajte: Hoće li afera s nameštanjem tendera i naplatom prevoza potopiti gradonačelnika Šapića; Vučićevi kumovi u zagrljaju kriminala; Saznajte i kako će Beograd obeležiti 40. rođendan debi albuma Kojine „Discipline kičme“.

Nenad Milanović, šef kabineta gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, nesumnjivo je prekršio zakon kada je kompaniji “Kentkart” ponudio namešten tender u zamenu za sporazumni raskid ugovora koji je potpisan 2021. Iako je o ovom slučaju javnost saznala još u ponedeljak uveče, kada je BIRN objavio audio snimke razgovora Milanovića i predstavnika “Kentkarta”, nadležno tužilaštvo se tim povodom još nije oglasilo.

“Ovo je prvi državni službenik koji nudi mito da zaštiti interes grada? Pošto sam tako zaključio iz tog teksta (Birna). Što se tiče snimaka, oni nek to predaju nadležnim organima i nek utvrde ko je ovde, ko je kome hteo da napravi štetu. Samo se postavlja pitanje, što mu nisu ponudili mito i što se nisu dogovorili s njim“, rekao je Šapić.

Predsednikovi prijatelji i afere i veze sa narko-klanovima: Vučićevi kumovi u zagrljaju kriminala.

Ovde jedino kriminal nije ugrožen. Ne mislim ja da ćemo mi nešto novo čuti o predsedniku Vučiću, ako oslikavano njegovo okruženje, navodi advokat Boža Prelević.

Testiranje u školama otkriva da su slaba koncentracija i pažnja glavni problem budućih prvaka: Ne znaju šta radi krojač, ali poznaju posao političara.

Imamo različite generacije iz godine u godinu, ali ova sada obećava. Dosta prvaka se javilo na testiranje vrlo brzo, deca su radoznala, a roditelji su zainteresovani za rad s njima, utisci su psihologa.

Izložba na Kalemegdanu povodom 40 godina od izlaska debi albuma Discipline: Dušan Kojić – briljantni ometač neukusa.

Postavkom „Koja – Ja imam šarene oči“ na Platou ispred „Cvijete Zuzorić“ autori izložbe i fotografi na čijim fotografijama je Koja žele da se oduže umetniku za doprinos kulturi Beograda, regiona i Evrope.

Embid poveo u trci za MVP nagradu: Jokiću ne daju da upiše het-trik.

Negativna kampanja protiv srpskog centra zasenila je njegov učinak na terenu. Sujeta i marketinške procene dodatno utiču na izbor.

Pronađite svoj primerak novina “Nova”.

BONUS VIDEO: Novak se zbunio i zaboravio koji jezik da priča posle teške pobede u Monte Karlu