U novinama “Nova”, u petak, pročitajte: Predsednik bi da kopa litijum po najvišim standardima, koje je EU u Srbiji ocenila dvojkom; Beograđanima drastično povećan porez na imovinu zbog propusta Grada; I patrijarh Porfirije se sprema za selidbu na Dedinje.

Vučić pokušava da ubedi javnost da će se litijum kopati po najvišim standardima: „Rio Tinto“ bi mogao da radi po standardima Srbije, koje je EU ocenila tek dvojkom.

Kako se Srbija brine o životnoj sredini, govori to što je u Godišnjem izveštaju Evropske komisije za poglavlje 27 dobila ocenu dva. Dakle, standardi Evropske unije su pet, a stanje u životnoj sredini kod nas je dva ili najviše tri u nekim delovima, kaže za „Novu“ Vladimir Međak, iz Evropskog pokreta u Srbiji.

Jeleni Lj. sa Palilule stiglo rešenje veće za 11.000 dinara: Beograđanima drastično uvećan porez na imovinu.

Grad nije usvojio odluku, koja je proteklih godina uobičajeno pratila odluke o prosečnoj ceni kvadrata u glavnom gradu, a to je ona koja se odnosi na obavezu da iznos poreza može da bude veći u odnosu na godinu pre samo pet odsto.

Crkva izdvaja više od pola miliona evra za rekonstrukciju zdanja u Užičkoj: I patrijarh se sprema za selidbu na Dedinje.

Sudeći po zvaničnim podacima iz katastra nepokretnosti, postojeća vila ima 676 kvadrata korisne površine, a zemljište na kom se nalazi 2.940 kvadratnih metara.

Bolno propadanje zgrade u Francuskoj 7: Kuća koju država po zakonu mora da čuva.

Možda i jeste ideja da se sve ovo uruši i kad mi izađemo da sutradan osvane hotel, mada ne želim da verujem u to, kaže Miloš Janković, predsednik Udruženja književnika Srbije, čije je sedište u ovom istorijski važnom zdanju koje su obilne padavine dodatno oštetile.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare