U novinama "Nova", u utorak, pročitajte zašto naši zdravstveni radnici spadaju u najslabije plaćene u okruženju u tekstu "Lekari iz Srbije zbog boljih plata idu i u Crnu Goru".

„Naše plate su među najmanjima u regionu, ali i dalje imamo odličan kadar. Ustanove u Crnoj Gori stoje loše sa kadrovima, a povećanjem plata privućiće medicinare iz okruženja“ navodi dr Gorica Đokić, predsednica Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Opozicija ocenjuje stavove američkog ambasadora Kristofera Hila iznete u intervjuu za „Novu“ kao čudne i nediplomatske.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas navodi da je „teško objašnjivo sve što gospodin Hil govori i radi“, Miroslav Aleksić predsednik Narodnog pokreta Srbije ocenjuje da je ambasador poslao poruku da SAD nije bitna volja građana Srbije, već kontinuitet politike Aleksandra Vučića, dok lider Pokreta Srbija centar Zdravko Ponoš ocenjuje da se „ambasador ponaša kao da je još na odmoru“.

„Stotinu radnika ostalo bez posla, pošto su Turci zatvorili fabriku“ naslov je teksta o odluci firme „Kayra textile DOO“ da preko noči isprazni prostorije u Malom Zvorniku. Zaposleni nisu primili poslednje tri plate, a nekima su kao kompenzacija nuđene šivaće mašine i roba. Firma je, navodno, ostavila ogroman dug za struju i vodu.

Povodom ocena da je moguća zastarelost snimka sa naplatne rampe u Doljevcu. koji bi trebalo da budu krunski dokaz u slučaju utvrđivanja okolnosti tragične smrti Stanike Gligorijević, izvori „Nove“ tvrde da dva minuta snimka zasigurno nisu jedini dokaz koji je sklonjen i koji bi u budućnosti mogao da se pojavi.

„Osobe kakve su Elvis i Prisila se rađaju samo jednom“ naslov je razgovora sa glumicom Kejli Spejni koja igra ženu poznatog muzičara u biografskom ostvarenju Sofije Kopole.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare