Obilne padavine uzrokovale su poplave u nekim delovima Srbije. Pripadnici MUP-a intervenisali su u više mesta, a evakuisane su tri osobe. Dve osobe su povređene tokom nevremena u Novom Sadu, a u Koceljevi je došlo do plavljenja desetak kuća. MUP saopštava da trenutno nema ugroženih.

U nevremenu koje je zahvatilo Novi Sad poplavljene su broje ulice, a u pojedinim delovima vojvođanske prestonice bilo je i grada. Pod vodom su bile i neke saobraćajnice i u centru Koceljeve, kao i nekoliko domaćinstava. Izlili su se manji vodotoci.

Novi Sad pod vodom

Nešto posle 19 časova jako olujno nevreme zahvatilo je Novi Sad. Brojne ulice su poplavljene, saobraćaj funkcioniše otežano, a u nekim delovima grada je i blokiran.

Foto: Printscreen Ana Lalić/Video

U pojedinim delovima vojvođanske predstonice bilo je i grada.

Foto: Nova.rs

Domaćinstva i usevi poplavljeni na Fruškoj gori

Jako nevreme pogodilo je sinoć i delove Fruške gore gde su mnoga domaćinstva ostala bez useva usled obilnih padavina koje su potpuno potopile mnoge poljoprivredne kulture. Kako je izgledao jučerašnji dan na Fruškoj gori odnosno na Divošu otkrio nam je Nikola Arežina iz Udruženja „Fruškać“, koji se uključio u jutarnji program „Probudi se“.

U Koceljevi pod vodom 10 kuća

Poplavljene su ulice i u centru Koceljeve, kao i nekoliko domaćinstava. Voda ugrožava školu i vrtić. Izlili su se manji vodotoci.

Sve nadležne službe su na terenu, javlja RTS.

Blato i mulj na česmama u Zrenjaninu nakon poplava

U Zrenjaninu je sinoć nakon poplava i nestanka vode, iz slavina izlazila voda koja, kako kažu meštani tog grada u Banatu, nije bila ni za tuširanje ni za pranje posuđa. Blato i mulj tekli su iz česmi u centru Zrenjanina.

U užičkim selima bujice

Područje užičkog sela Karan juče u popodnevnim satima zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim padavinama i do 30 litara kiše što je dovelo do bujica i do porasta nivoa potoka Stanci i njegovog izlivanja, rekao je za Tanjug Zoran Militarov, načelnik komunalne inspekcije Grada Užica.

„Došlo je do začepljenja propusta i nemogućnosti da voda nastavi dalje svojim tokom pa je došlo do izlivanja na put i ulazak vode u jedan broj objekata“, rekao je Militarov i istakao da ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi ljudski životi.

Trenutno se, kako je dodao, preduzimaju mere da se otkloni to zapušenje iako je došlo do stabilizacije vodotoka, ali s obzirom na to da se mogu očekivati narednih dana isto ovako obilne padavine onda je neophodno da se ti radovi i izvedu. On je podsetio da su velike poplave na ovom području bile i 2014. godine.

Pročitajte još:

Dodao je da je u toku dana bilo padavina i na Jelovoj Gori, ali da nije bilo porasta nivoa ni reke Đetinje ni Volujačkog potoka, dok je reka Lužnica u manjem porastu. Što se tiče održavanja vodotokova, Militarov kaže da postoji dvostruka obaveza i mesnih zajednica i grada.

Mesne zajednice, dodao je, treba da prijave sve probleme na vodotokovima, a Grad da preko službi za održavanje reaguje kako se ovakve stvari ne bi dešavale. Za tri sata koliko je trajalo nevreme, u prekidu je bilo i snabdevanje sela električnom energijom.

BONUS VIDEO: Obilne padavina paralisale Novi Sad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar