Foto: Forbes

Višestruka američka šampionka u ritmičkoj gimnastici Lisa Carmen Wang biće ekskluzivni gost prve Forbes Adria konferencije – Power Women’s Summit. Osim što je nekadašnja sportistkinja, Wang je i uspešna preduzetnica i veliki borac za ekonomsko osnaživanje žena.

Amerikanka kineskog porekla u mladosti je bila talentovana gimnastičarka, a tokom profesionalne karijere bila je četvorostruka nacionalna šampionka SAD-a kojoj je pošlo za rukom i da postane deo Kuće slavnih.

Nakon sportske karijere diplomirala je na Univerzitetu Jejl i posle studija je dobila prvi posao kao analitičarka u investicionom fondu, a potom se oprobala i kao ulagač u biznise putem venture fondova.

Foto: Forbes

Okušala se kao serijski preduzetnik osnivanjem Bad Bitch Empire, medijske i investicione platforme, odnosno fonda koji ulaže u tehnološke
kompanije na čijem čelu su žene. Investiciona strategija Bad Bitch Empire fokusira se na tehnološke kompanije u ranoj fazi, a koje se fokusiraju na ono što ona naziva tri B:telo (zdravlje i dobrobit), granice (bezbednost i zajednica) i bankovni račun (ekonomsko osnaživanje).

Lisa je svojevremeno bila na listi Forbes 30 ispod 30, uvrštena je među 100 najmoćnijih žena na lestvici časopisa Entrepreneur i proglašena
Red Bull heroinom godine.

Lisa Carmen Wang je i autorka knjige „Poslovna biblija – Opako sposobne“ u kojoj otkriva 10 načina kako preuzeti kontrolu nad sopstvenim telom, sposobnostima i bankovnim računom.

„Znala sam da imam moćan glas i jedinstvenu priču. Znala sam da mogu biti neverovatan uzor i da moj dar može osnažiti toliko žena ako budem imala hrabrosti da se pojavim i podelim svoj glas“, navodi Vang na svojoj veb stranici.

U svojoj knjizi iznosi i sopstveno iskustvo kako se s vremenom od „dobre devojke“ iz skromne porodice koja svima ugađa transformirala u samosvesnu ženu sa stavom. Tokom protekle decenije, gradila je lični brend i podsticala žene da veruju u sebe i tako postala ključni lider u osnaživanju žena, preduzetništvu, investiranju i tehnologiji.

Lisa je najpre svoj preduzetnički put započela osnivanjem SheWorx, globalne platforme koja osnažuje ženske preduzetnice. Pod njenim
vođstvom, SheWorx je pomogao ženskim osnivačima da prikupe više od 50 miliona dolara investicija i bio je akviziran od strane fintek kompanije vredne milijardu dolara.

„Nakon decenije provedene u prostorijama kojima dominiraju muškarci, od Volstrita do Silicijumske doline, osnovala sam Bad Bitch Empire
platformu kako bih osnažila žene da postanemo najhrabrije verzije sebe kako bismo izgradile nepokolebljivo bogatstvo, po svojim uslovima. Uvek zapamtite, Bad Bitches nikada ne pristaju na manje“, njena je poruka ženama koja se može pročitati na njenom sajtu.

Prvi Forbes Adria Power Women’s Summit biće održan 4. septembra u Beogradu. Ne propustite priliku da uživo pratite intervju s Lisom Carmen

Wang o hrabrosti, transformaciji i samootkrivanju.

Karte za samit su već u pretprodaji na tickets.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar