"Mi gorimo, a oni se češljaju. Mi jesmo LGBT zajednica ali mi smo deo šire zajednice koja se zove Srbija", rekao je Konstantin Malajev učesnik Prajda koji je nosio transparent protiv Rio Tinta.

„Ako se borima za naša prava, onda se borimo i tuđa, za sve. Borimo se protiv zagađenja, nezakonja, kriminala, nepoštovanja zakona. Imali smo premijerku koja je bila gej i koja se nije borila za naša prava. Živimo u državi koja nije država, treba nam šira borba za celu Srbiju, rekao je Konstantin Malajev učesnik Prajda koji je nosio transparent protiv Rio Tinta, prenosi N1.

Prajd 2024, šetnja Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

On je naveo i da je jako je tužno to što, kako je rekao, su naseli na to da smo prva država koja je imala gej premijerku i koji su verovali da će se ona boriti za prava LGBT zajednice“.

„Ona ima decu samo zato što je na takvoj poziciji“, Mogu li ja da imam decu“, upitao je Malajev?

Andrej Obradović: Ponos su ljudi, da li su ponos tužilaštvo i pravosudni organi?

„Slogan ovogodišnje parade je – ponos su ljudi. I svi ovde okupljeni zaista jesu, ali ja pitam – da li smo ponosni i da li su ponos i tužilaštvo i pravosudni organi“, rekao je Andrej Obradović.

On je poručio da je u toku „žurka, ali sa protestnom notom“.

Pročitajte još:

„Ovo je dobar način i mislim da će pritisak civilnog sektora, prajda i okupljenih ljudi pomoći da država neke zakone omogući. Statistika javnog mnjenja pokazuje da javnost nema ništa protiv istopolnih zajednica, u pitanju je samo politička volja. Ja se nadam jer nada umire poslednja“, poručio je Obradović.

BONUS VIDEO:   Beograd Prajd – šetnja učesnika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare