Foto: MUP

Vremenske nepogode koje su zahvatile područje Srema u večernjim časovima izazvale su oštećenje nekoliko dalekovoda, usled čega je došlo do prekida u redovnom snabdevanju strujom. Zbog toga je na graničnim prelazima Batrovci i Šid na izlazu iz Srbije došlo do otežanog odvijanja saobraćaja za kamione, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Na istim graničnim prelazima na ulazu u Srbiju saobraćaj za teretna motorna vozila će biti u obustavi, zbog nemogućnosti rada špediterskih službi, sve dok se ne budu otklonili kvarovi na dalekovodima i dok ne dođe do normalizacije u snabdevanju električnom energijom.

„O navedenom su obavešteni hrvatski granični organi, koji će teretni saobraćaj iz pravca Hrvatske ka Srbiji preusmeravati na alternativne granične prelaze Bačka Palanka, Bogojevo i Bezdan“, naveo je MUP.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem, obišao je večeras Šid nakon što je ovo područje zahvatilo nevreme i poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova stanovnicima ovog mesta uputiti pomoć u vidu agregata, jer je deo teritorije ove opštine ostao bez struje usled prekida na dalekovodu.

Foto: MUP

„Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića došao sam noćas u Šid, imajući u vidu da su usled kvara na visokonaponskoj mreži, čitav Šid i okolna mesta ostali bez struje. Na sreću, nije bilo intervencija pripadnika Sektora za vanredne situacije, ali u svakom slučaju, svi logistički kapaciteti Sektora za vanredne situacije stavljeni su na raspolaganje građanima Šida. Prvenstveno, tu mislim na agregate različite snage koji su već poslati iz raznih naših jedinica u Srbiji da što pre dođu ovde u Šid i da se stave na raspolaganje građanima Šida, sve dok ovaj kvar ne bude otklonjen“, rekao je Čaušić.

Poručio je da su „pripadnici Sektora za vanredne situacije uvek na terenu kada je to potrebno i uvek u službi građana“.

„Nadležne službe su već na terenu. Sektor za vanredne situacije i MUP su uvek na terenu kada je to potrebno, pa čak i u ovim situacijama. Naglasio bih da s obzirom da je nevreme noćas pogodilo nekoliko regiona naše zemlje, da mi nismo imali intervencije izuzev uklanjanja stabala na teritoriji Novog Sada i Smedereva“, istakao je Čaušić.

Foto: MUP

Apelovao je na građane da slušaju uputstva nadležnih i da budu oprezni, pogotovo oni koji žive pored vototokova.

„S obzirom na to da se očekuju znatne padavine noćas i sutra na teritoriji čitave zemlje, još jednom aplelujem na građane da slušaju uputstva nadležnih i da budu veoma oprezni, naročito oni naši građani koji žive pored vodotokova. Nadamo se da ćemo da ispratimo i taj talas prvenstveno bez ikakvih ljudskih žrtava i naravno sa što manjom materijalnom štetom“, poručio je Čaušić.

Podsećamo, u popodnevnim časovima deo teritorije Sremskog i Podunavskog upravnog okruga zahvatilo je nevreme praćeno jakim vetrom i obilnim kišnim padavinama.

Foto: MUP

Prema informaciji Republičkog hidrometeorološkog zavoda u prethodnih šest časova, najveća količina padavina pala je na teritoriji Novog Sada, Loznice, Sombora, Sremske Mitrovice i Kikinde, dok se dodatne padavine tokom noći mogu očekivati na prostoru zapadne Srbije, Srema, Bačke i Banata.

Teritoriju opštine Šid zahvatilo je nevreme praćeno obilnim kišnim padavinama, a deo područja ostao je bez struje usled prekida na dalekovodu u selu Bačinci.

Foto: MUP

Na saniranju problema i sanaciji angažovana je Elektrodistribucija Beograd i Novi Sad, a Republička direkcija za robne rezerve je takođe uputila agregate velikog kapaciteta za pomoć opštini Šid.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar