Foto: Promo/Mozzart

Da misle o onima koji su od početka pandemije na prvoj liniji fronta i bez kojih ova borba ne bi bila moguća, zaposleni kompanije Mozzart pokazuju iz dana u dan. Karavan sa paketima svežeg voća, vitaminskim paketima, svežim obrocima, danonoćno obilaze kovid bolnice, ambulante, institute...čiji zaposleni se bespoštedno bore sa ovom pošasti.

Kompanija Mozzart je u okviru ove svoje najnovije akcije za pomoć srpskim zdravstvenim radnicima posetila i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Institut „Torlak“, čije je zaposlene obradovala svežim obrocima, voćem i ceđenim sokovima. Hrabre lekare i medicinare koji pod skafanderima rade u crvenim zonama KC Vojvodina, Opšte bolnice Sremka Mitrovica i vojne bolnice u Novom Sadu, na pauzi od obavljanja svakodnevnih zahtevnih zadataka dočekalo je isto iznenađenje – humanitarni tim kompanije Mozzart uručio im gotovo dve tone svežeg voća i ceđenih sokova.

Reakcija medicinara je jednoglasna – u trenucima kada ima posla više nego ikada, svaki gest pažnje je dragocen.

Foto: Promo/Mozzart

„U mesecima kada korona virus ne jenjava i konstantno je prisutna među populacijom, a bolnički sistem svakodnevno funkcioniše punim kapicitetom, kako bi svi oboleli  pacijenti bili zbrinuti i izlečeni, svaka pomoć nam je dragocena i dobrodošla. Zahvaljujemo MOZZART  kompaniji. Ovo je snažan ljudski gest, pogotovo kad znamo da je reč o pomoći zdravstvenim radnicima. Ova kompanija je više puta pokazala društvenu odgovornost za vreme epidemije korona virusom i svakako je dobar primer drugima“, poručio j e dr Živko Vrcelj, direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

Zaposlene na Institutu za ortopedsko-hiruške bolesti „Banjica“, kovid bolnice koja trenutno zbrinjava više od tri stotine pacijenata sa lakšom i srednjom kliničkom slikom, odeljenja ortopedskog Instituta, na kojem se inače leče maligni pacijenti, pacijenti sa degenerativnim stanjima kičme, zglobova, u potpunosti su priladodila svoje kapacitete lečenju pacijenata od respiratorne infekcije COVID-19.

Foto: Promo/Mozzart

„Mnogo naših kolega radi u kovid centru i crvenoj zoni, pa je svaka podrška dobrodošla, posebno pomoć u vidu zdrave hrane i vitamina. Smanjeni imuniteti medicinskih radnika, ali i pacijenata su najpodložniji za razvijanje težih kliničkih slika, zbog čega se posebno zahvaljujemo Mozzartu na ogromnoj količini voća i ceđenih sokova“, rekla je medicinska sestra Stanica Milojević.

Iako su zaposleni potpuno spremni, a ceo sistem klinike odlično organizovan za lečenje kovid pozitivnnih pacijenata, apelovali su na građane da obrate pažnju i budu odgovoreniji, te da nose zaštitne maske i drže distancu, ne posećuju proslave, žurke, masovna okupljanja…

Ove hrabre lekare, medicinske sestre i tehničare je zajedno sa timom kompanije Mozzart posetio i uzor mlađe populacije, momak Nikola Milošević poznatiji za Đotafreestyle, inače znalac sa loptom i jutrjuber kojeg na društvenim mrežama prati gotovo milion ljudi.

Foto: Promo/Mozzart

Đota nije krio da ga je potresao prizor koji je zatekao u kovid bolnici, pre svega iscrljenost zdravstenih radnika koji svakodnevno spašavaju živote.

Kada bi svaka kompanija bila društveno odgovorna kao Mozzart, mislim da bismo mnogo lakše prebrodili ove krizne trenutke. Sada svi treba da budemo solidari i stvarno mi je drago što sam i ja deo kompanije koja čini dobra dela. Očekujem da će nas situacija sa korona virusom globalno osvestiti da brinemo više o svom zdravlju, a konzumacija voća je jedan od načina da više brinemo o svom imunitetu“, istakao je poznati influenser.

Ovaj privredni gigant, već je uručio više od 15 tona voća i svežih obroka zaposlenima u KBC Zemun, KBC Bežanijska kosa, KBC Dragiša Mišović, KBC Zvezdara, Kliniku za infektivne i tropske bolesti, noćne kovid ambulante u Zemunu i na Paliluli, zatim požrtvovane medicinske radnike u Smederevu, Mladenovcu, Požarevcu, Nišu… Kako najavljuju iz Mozzarta, ova plemenita misija nastavlja se dok se ne posete sve kovid bolnice u našoj državi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare