V.d. direktorka Instituta za javno zdravlje Vojvodine Milena Tabaković Foto:021.rs

Milena Tabaković, ćerka guvernerke Narodne banke Srbije, pre manje od dva meseca postavljena je na čelo Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a već je stigla da napravi ogroman skandal - proglasila je “poslovnom tajnom” informacije o analizi Vode u Novom Sadu, i to nakon što je utvrđeno da u njoj ima valjkastih crva. Sada je objavljena i njena imovinska karta, u kojoj se vidi kolika joj je plata, da li ima ušteđevinu u banci, nekretnine… Ipak, iz nje se vidi i da je kupila automobil proizveden 2023, čija je cena veća od 55.000 evra.

Ćerka Jorgovanke Tabaković, Milena, postavljena je početkom septembra na poziciju v.d. direktorke pokrajinskog Instituta za javno zdravlje i to sumnjivom smenom tadašnjeg direktora Vladimira Petrovića. Tek što je došla na tu funkciju, odlučila je da informaciju o analizi vode proglasi poslovnom tajnom, i to nakon što je u njoj primćeno prisustvo valjkastih crva. Tako je Tabaković već u prvim danima svog mandata privukla veliku pažnju javnosti.

Kupila automobil od 56.000 evra

Nedavno je Agencija za sprečavanje korupcije objavila imovinsku kartu Milene Tabaković, a jedna stvar posebno se ističe.

Naime, zvanični podaci pokazuju da Tabaković poseduje automobil marke „land rover discovery sport“, koji je proizveden 2023. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Land rovera za Srbiju, u pitanju je model koji košta 56.630 i naviše.

Ima i veliki stan, a plata tek nešto veća od 1.000 evra

U imovinskoj karti dalje se navodi da Tabaković ima u svom vlasništvu i trosobni stan od 83 kvadrata, koji je kupila.

Iako nema ušteđevinu u banci, novi automobil i prostran stan naveli bi svakoga na razmišljanje da Tabaković verovatno ima veliku platu.

Ipak, ona zarađuje 140.000 dinara, što je manje od 1.200 evra.

Država joj plaćala privatnog vozača

Za Milenu, ćerku Jorgovanke Tabaković, javnost je prvi put čula pre nekoliko godina, kada je objavljeno da se novcem iz državnog budžeta, koji pune svi građani Srbije, novac troši na vozača koji je vozi na predavanja na fakultetu.

Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Prceciznije, mediji su objavili da joj je Republički fond za zdravstveno osiguranje obezbeđivao službeni automobil i vozača za odlazak na fakultet.

Po nju je, prema pisanju medija, dva puta nedeljno dolazio vozač i prevozio je iz Novog Sada u Beograd na predavanja.

Odluku o korišćenju službenog vozila tada je potpisao direktor RFZO Momčilo Babić, dok je Jorgovanka Tabaković tada obavljala funkciju pomoćnice direktora novosadske filijale.

BONUS VIDEO Novi dan: Novosadska opozicija podnela krivičnu prijavu protiv Milene Tabaković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar