Foto:TANJUG/JOVAN NIKOLIĆ/

Obilne padavine juče i danas pogodile su i Medveđu zbog čega je veliki deo te opštine ostao bez struje, pa je na sednici Štaba za vanredne situacije odlučeno da bude proglašena vanredna situacija.

Posle Aleksinca, Babušnice i Sokobanje do izlivanja bujučnih reka došlo je i na lokalnim putevima i njivama u Medveđi, dok je materijalna šteta pričinjena i pojedinim objektima.

Usled obilnih padavina došlo je do naglog povećanja vodostaja i formiranje bujučnih vodotokova na celoj teritoriji opštine Medveđa, u toku noći 14. na 15. jun, kao i tokom dana 15. juna što je dovelo do izlivanja i plavljenja na više lokacija, prenose Južne vesti.

Tom prilikom pričinjena je materijalna šteta na objektima, putnoj infrastrukturi, poljoprivrednom zemljištu, a došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom – stoji u rešenju.

Dodaju i da će Štab u narednom periodu redovno obaveštavati stanovništvo o bitnim činjenicama za zaštitu i spasavanje, kao i prestanku opasnosti zbog kojih je proglašena vanredna situacija.

***

BONUS VIDEO – Odroni u okolini Bogutovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar