Foto: Nova.rs

Nadzorni odbor JP „Dragačevo putevi“ iz Guče, stavio je van snage odluku po kojoj zaposleni u ovoj firmi mogu u privatne svrhe da koriste mašine, snoseći samo troškove za gorivo. Sporna odluka doneta je polovinim prošle godine, ali je nakon pritiska javnosti i pošto je odbornička grupa „Jedan tim“ iz Lučana objavila dokument, pre pet dana, ona povučena.

Miloje Terzić, direktor „Dragačevo puteva“, kaže da je sporna odluka povučena na, kako ističe, njegovo inistiranje i zbog nezadovoljstva javnosti.

„Moram da napomenem da odluku nisam doneo kao direktor, već je to učinio Nadzorni odbor. Smatram da je njome ostavljen prostor za zloupotrebe, i zato sam zatražio da se stavi van snage“, kazao je Terzić za Nova.rs.

Foto: Nova.rs

Na naše pitanje, zašto se nije usprotivio odluci kada ju je predložio Nadzorni odbor, direktor ovog preduzeća iz Lučana kaže da ne učestvuje u donošenju odluka Odbora.

„Nisam se protivio, jer nisam pravnik. Sačinili su je iz pravne službe Opštinske uprave u Lučanima. Oni su osnivači“, rekao je Miloje Terzić, dodajući da se nije radilo o čestim obimnim radovima već su to bili radovi kao što su odvoženje šuta ispred kuće radnika, kopanje kanala za kanalizaciju od nekoliko desetina metara.

Foto: Nova.rs

Miloš Pajić, šef odborničke grupe „Jedan tim“, koji su i javnosti obelodanili ovaj sporni dokument, kaže da je to zloupotreba javne svojine u privatne svrhe.

On dodaje da takva odluka, između ostalog, otvara i niz drugih dilema, ko će platiti popravke usled kvara na mašinama i druge štete, te šta će se desiti u slučaju povreda radnika koji na taj način koriste mehanizaciju tog preduzeća.

Njemu i predstavnicima ove Grupe građana, građani su svedočili o tome da su radnici tog preduzeća koristili te mašine na privatnim posedima, ne samo vikendom i praznicima, već i radnim danima.

„Građani su nam javili da su mašine danima korišćene u okolini Guče i to u radno vreme, pa smo reagovali na sednici SO i tražili objašnjenja“, navodi Pajić.

BONUS VIDEO: Lučani: Za direktora „Namenske“ ulica, a šta za porodice poginulih radnika?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar