Loznica, Banja Koviljača, ulica Vojvode Stepe, Osnovna škola Vera Blagojević, ulica bez asfalta
Foto: Privatna arhiva

Sedam porodica u Banji Koviljači svakodnevno kolima prolazi pored učionica u lokalnoj školi koja je puna dece. Članovi ovih porodica apeluju da je zbog toga boravak oko škole veoma nebezbedan, da su zbog toga deca u opasnosti i naglašavaju da lokalni funkcioneri nemaju sluha za zahteve, te da ostaju nemi na probleme, koji nažalost zbog nedostatka razumevanja opštine mogu imati i fatalan ishod.

Milutin Đorđić, meštanin Banje Koviljače obratio se našoj redakciji u nameri da barem neko čuje višegodišnji problem koji imaju njegove komšije i on. Naime, sedam porodica u ovoj opštini, koja se nalazi pored Loznice, godinama svojim automobilima prolazi pored lokalne škole i učionica u kojima se nalazi puno dece.

Oni kažu da svakodnevno prolaze kolima, te da zbog nepreglednosti prostora strahuju da bi neko mogao da nastrada.

Foto: Privatna arhiva

„Da naših sedam porodica ne bi koristilo školsko dvorište kao ulicu potrebno je da se izgradi još 80 metara puta. Imovinsko pravni odnosi rešeni su još davne 1975. godine i to zemljište može da se koristi u te svrhe. Rešavanjem ovog problema, škola bi bila zagrađena, deca bi bila bezbednija, a mi sugrađani bi imali normalnu ulicu u koju bi se uključivali iz svog dvorišta“, poručuju meštani.

Oni kažu da postoje „moćnici i miljenici“ opštinara koji sabotiraju da se ovaj problem reši.

Foto: Privatna arhiva

„Obraćali smo se svim gradskim institucijama i više puta zaštitniku građana Zoranu Pašaliću koji je intervenisao, pa čak i dolazio u Loznicu. Čelnici naše samouprave uvek su se vadili da za taj rad nemaju sredstava, a po završnom računu predhodnih godina neutrošena sredstva su prebacivali u narednu godinu (2016, 2017, 2018. i nadalje)“, poručile su porodice.

BONUS VIDEO: Suze Dejana Savića na aerodromu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar