Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/vremeradar.rs/Shutterstock

Srbija se tokom jučerašnjeg dana našla na udaru jakog nevremena, a najviše je stradao Beograd. Prema najavama meteorologa danas se u drugom delu dana i uveče očekuje kiša gotovo u svim delovima zemlje, ali oluje poput one jučarašnje neće biti.

Jaka kiša pada u Kruševcu i okolini. U gradu kao da je pao mrak. Iako se na snimcima vidi jaka kiša, pa čak i potopljene ulice, situacija nije ni približno ista onoj od subote.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nevreme u Šumadiji, Pomoravlju, Bačkoj….

Poslednje upozorenje RHMZ izdao je u 13.45h. Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom mogući su u dellvima jugozapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja, kao i u Bačkoj i Banatu.

U Čačku kiša već pada.

Na udaru zapadna Srbija, Šumadija, Banat 

U svojoj prethodnoj najavi objavljenoj u 11.12h, RHMZ navodi da se u naredena dva sata na području zapadne Srbije, Šumadije, kao i u Banatu očekuje lokalna pojava kratkotrajnih plјuskova sa grmlјavinom.

Kako za Nova.rs objašanjava meteorolog Telegrafa Đorđe Đurić, glavnina grmljavinskih procesa bila je tokom jučarašnjeg dana.

„Bilo je i grada i vrlo obilnih padavina. Ono što je sigurno za današnji dan jeste da se ne očekuju oluje u tom obliku. U tokom poslepodneva biće širom Srbije kiša i pljuskova sa grmljavinom“, objašnjava Đurić.

Karađorđeva ulica Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Dodaje i da ponegde može biti grmljavinskih procesa, ali ne nalik na juče i neće zahvatati šira područja.

„Dosta je svežije u odnosu na one prethodne dane, tako da će danas biti za desetak stepeni niže temperature“, prognozira Đurić.

Gde će danas padati kiša?

Glavnina padavina tokom današnjeg dana biće u poslepodnevnim satima i uveče.

„Kiša će ponegde biti praćena pljuskovima sa grmljavinom. Ukoliko i dođe do nekih lokalnih oluja, one su na malom prostoru“, kaže meteorolog.

Iako se sama lokacija nevremena može utvrditi tek neposredno pre sammih nepogoda, Đurić navodi da bi to mogli biti delovi zapadane, centralne i istočne Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Tu je najveća verovatnoća da bude jačih pljuskova sa grmljavinom“, precizira sagovornik našeg portala.

Sudeći prema satelitskoj slici sa sajta vreme i radar, oblačnost sa kišom če se nešto nakon 14h premeštati od severa ka centralnim i istočnim delovima.

Pogledajte kretanje oblačnosti iz sata u sat

Foto: vremeradar.rs/Shutterstock

*

Foto: vremeradar.rs/Shutterstock

*

Foto: vremeradar.rs/Shutterstock

*

Foto: vremeradar.rs/Shutterstock

*

Foto: vremeradar.rs/Shutterstock

*

Foto: vremeradar.rs/Shutterstock

Kakvo nas vreme očekuje sutra?

Sutra nas očekuje vreme sliično, kao i danas.

„Takođe, kiša i pljuskovi sa grmljavinom. U Vojvodini će biti suvo i toplo, ili u uz vrlo malo padavina. Dok se posle podne nešto veća količina padavina očekuje u  jugozapadnim, centralnim i istočnim delovima Srbije“, kaže Đurić.

Dodaje da se kišni talas očekuje pred kraj sutrašnjeg dana, što bi značilo i završetak obilnih padavina.

Od srede stabilazcija vremena.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar