Prazan Trg Republike Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U Srbiji je i danas tropski dan sa ekstremno visokim temperaturama, a u 19 časova u velikom broju mesta u našoj zemlji izmerena je temperatura od 36 stepeni.

Najtoplija mesta u Srbiji, gde je izmereno 36 stepeni u 19 časova, bili su Beograd, Novi Sad, Sombor, Palić, Zrenjanin, Kikinda, Loznica, Kragujevac, Smederevska Palanka, Kruševac i Ćuprija.

U Nišu, Valjevu, Negotinu, Kraljevu, Leskovcu, Kuršumliji temperatura u 19 časova bila je 35 stepeni, dok je u Sremskoj Mitrovici, Velikom Gradištu, Zaječaru i Vranju temperatura u 19 časova bila 34.

Temperatura u 19 časova bila je 33 u Dimitrovgradu, 32 u Požegi, dok je u Sjenici bila 28, a na Zlatiboru 27 i Crnom vrhu 26.

Najsvežije je bilo na Kopaoniku, gde je temperatura bila 23.

Ekstremno visoke temperature i narednih dana

Veoma izražen toplotni talas nastavlja se i u drugoj dekadi jula sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni i uz tropske noć u urbanim sredinama, upozorio je ranije danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

„U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme. Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se i nadalje produžiti period sa tropskim danima, u većim urbanim sredinama i tropskim noćima, uz deficit padavina“, naveo je RHMZ.

***

BONUS VIDEO – Građevinari rade i po najvećim vrućinama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar