Glamocka ulica Zvezdara
Protojerej-stavrofor Ratko Nikolić, Glamočka ulica na Zvezdari Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Problemi stanovnika Glamočke ulice na Zvezdari ni posle više od nedelju dana nisu rešeni. Iako je deo zida ispred jednog domaćinstva uklonjen, izlazi ostalih kuća su i dalje zazidani. Stanovnici kažu da nadležni ništa ne preduzimaju, iako su im obećali da će sve biti rešeno. Obećanje stiže i od gradonačelnika Zorana Radojičića, koji kaže za N1 - da će insistirati da se sve razreši što pre.

Zid koji je ispred kuće Bojane Samardžić pre nekoliko dana počeo da se gradi gotovo „preko noći“, investitor radova je uklonio. Međutim, ostale komšije, među kojima je i sveštenik u penziji Ratko Nikolić – i dalje su zazidani.

„Prenesite vlastima da je sveštenik Ratko Nikolić još zarobljen i vidite šta je ispred mene i oko mene, ne mogu da izađem ni ja ni moja popadija, imam četiri bajbasa, stent, kako je ovo počelo, ja sam svaki dan pod lekovima i pod stresom“, kaže Nikolić.

Pod stresom su i ostale komšije. Kažu da su zabrinuti – što nadležni koji su ih obilazili – ne preduzimaju ništa. Iako im je rečeno da će problem dobiti epilog, put koji postoji više od 60 godina – zatrpan je šutom, betonom i ostalim građevinskim materijalom.

Glamocka ulica Zvezdara
Bojana Samardžić, Glamočka ulica na Zvezdari Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Sve je rastureno, apsolutno ne možemo ništa da uradimo i da se to nekako sredi, totalni je haos ovde – još uvek se niko od nadležnih nije pojavio da ukloni sve ovo ovde što i dalje stoji, nemamo nikakvih informacija da li će se ovo rešiti i kad, mi želimo da se ovo vrati u prvobitno stanje i da se ova ulica oslobodi i bude prohodna za sve nas ovde“, navodi Samardžić.

A da stanovnici Glamočke ulice ne treba da brinu, uverava gradonačelnik Zoran Radojičić. Za N1 kaže da inspekcijski nadzor i dalje traje, ali da će sve biti rešeno u korist onih – čije su kuće ograđene zidom.

Glamocka ulica Zvezdara
Glamočka ulica na Zvezdari Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Apsolutno, tu ne postoji dilema, tim ljudima moramo naći rešenje, bio sam na terenu, vidi se da tu nešto nije bilo u skladu sa faktičkim stanjem i to će biti razrešeno sigurno u njihovu korist“, kaže Radojičić.

N1: Da li je utvrđeno ko je u ovoj celoj situaciji napravio propust?

Radojičić: „Suštinski propust je u delu usaglašavanja faktičkog stanja na terenu i onoga što se nalazi u papirima, mora se kada se izdaju dozvole voditi računa o onome što piše u papirima i situacije na terenu“.

Ko tačno nije vodio računa, za sada je nepoznato. Gradonačelnik kaže da se ni u koga ne može uprti prstom. Pitali smo nadležne iz opštine Zvezdara, da li je investitor – firma Motorino dobila dozvolu za radove, ali odgvor nismo dobili. Obratili smo se i samom investotoru, ali broj koji je na internetu naveden kao kontakt – nije u funkciji.

BONUS VIDEO: Hapšenje na Zvezdari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare