Zemun saobraćajni kolaps Foto:FoNet/Davor Lukač

U Zemunu je večeras došlo do kolapsa gradskog saobraćaja, jer su u Novogradskoj ulici, kojom prolaze svi autobusi od kada je Glavna ulica zatvorena za saobraćaj zbog rekonstrukcije, a radi se o sedam linija koje vode prema Novom Gradu, Zemun Polju i Batajnici, jer su dva neodgovorna vlasnika vozila nezakonito parkirala svoje automobile.

Kolona autobusa, sa stotinama građana Zemuna stajala je u toj ulici, a ni dolazak saobraćajne policije nije primorao vozače „Pežoa“ i „Opela“ da dođu i da ih pomere, a reagovali su tek kad je došao „pauk“ Parking servisa sa upaljenim rotacionim svetlom.

Onda su se pojavili i začudili se zašto smetaju njihovi automobili, a dolazak vozačice „Pežoa“ izazvao je aplauze građana koji su čekali da se slučaj razreši.

Zemun saobraćajni kolaps Foto:FoNet/Davor Lukač

Došla je i patrola saobraćajne policije, koja i pored svih pokušaja nije uspela da pronađe vlasnike vozila, i objašnjavala je revoltiranim građanima da oni svoj posao rade po zakonu.

Kada je stigao „pauk“, odjednom su se pojavili vlasnici iz kafane prekoputa, dali dokumenta i policija im je naložia da pomere vozila da bi se omogućilo odvijanje saobraćaja.

Zemun saobraćajni kolaps Foto:FoNet/Davor Lukač

Policija je uradila svoj posao, napisala im je prekršajne prijave, odnosno mandatne kazne za nepropisno parkiranje od 5.000 dinara, a 2.500 ako se plati u roku od osam dana, jer zakon ne prepoznaje muke ljudi koji su ispaštali zbog bahatosti dvoje vozača.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare