Foto: EPA-EFE/Zoltan Mathe

U krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu, danas je počela rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dela objekta koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od Covid 19, kapaciteta 70 kreveta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Objekat bi trebalo da bude završen do 21. aprila, a radnici će radove izvoditi u tri smene, 24 časa dnevno, kažu u Ministarstvu.

Vrednost donacije je oko 30 miliona dinara, a biće rekonstruisan objekat od 1.000 metara kvadratnih, dograđeno više od 300 metara kvadratnih objekta i izgrađena nova pristupna saobraćajnica duga oko 200 metara.

Upravnik Vojnomedicinskog centra Karaburma, potpukovnik Milan Mladenović, kaže da je u toku rekonstrukcija objekta za potrebe novih smeštajnih kapaciteta za lečenje pacijenata obolelih od Covid-19.

„Planirano je da objekat ima mogućnost zbrinjavanja oko 70 pacijenata obolelih od Covid-19, čija je klinička slika lakša i srednje teška“, kaže potpukovnik Mladenović.

Prema njegovim rečima, radovi na tom bolničkom objektu su u toku i čim budu završeni, pristupiće se opremanju medicinskom opremom i potrebnim sredstvima za rad, nakon čega je predviđen prijem prvih pacijenata.

Početku radova u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram