Foto:printscreen/facebuuk@AndjelaDimitrijevicKikica

Gavrilo Đurđević, dečak koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, stigao je danas u Budimpeštu, nakon velike kampanje u kooj je prikupljeno 2,1 miliona evra za njegove lečenje of mišićne spinalne atrofije. Gavrilo, nažalost, nije jedini kojem je ovakav lek neophodan.

Iako je Republički fond za zdravstveno osiguranje 2018. godine doneo odluku da obezbedi lečenje za 17 dece obolele od SMA, neka od njih i dalje čekaju na tretman.

Među njima je i Anđela Dimitrijević, koja deset godina čeka na početak lečenja. Anđela je, kako portalu Nova.rs javlja Jovana Andžić Pavlović ispred organizacije „Humanitarne Knjižare“, još od svoje treće godine završila u invalidskim kolicima i uprkos tome, vedra je, izuzetno kreativna i – objavila svoju knjigu!

„Objaviću knjigu kad porastem’ – san je mnogih devojčica i dečaka. Ali ne i Anđelin – Anđela je knjigu već objavila! Sada joj je san SAMO da poraste! Za razliku od mnogih, Anđela ne zna ima li vremena za svoje snove i želje. Zato ona vredno radi i sve što želi postiže odmah, ne čekajući na nas. Ali istovremeno i čeka… Čeka da joj damo priliku, da joj obezbedimo budućnost. Bez nas, Anđela NEMA BUDUĆNOST. Sa nama, Anđela MOŽE SVE! Podržimo Anđelu, pošaljimo 347 na 3030“, navodi se u Fejsbuk objavi „Humanitarne knjižare“.

Gavrilo Đurđević
Foto:printscreen/https://www.instagram.com/zagavrilovupobedu

Ova knjižara, inače, povezuje donatore knjiga sa kupcima, a sav prihod ide na račune korisnika fondacija Budi Human i Podržimo život.

Podsećamo, ministarstvo zdravlja saopštilo je juče da su obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Za lečenje malenog Gavrila bilo je potrebno obezbediti dva i po miliona evra. On boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan i neophodan mu je najskuplji lek na svetu, a njegovi roditelji objavili su da ih je bolnica obavestila o slobodnom terminu i da je taj datum 25. maj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar