Foto:N1

Najpravednija odluka bila bi da direktor Tehničke škole u Trsteniku dobije otkaz posle vraćanja trojice učenika, koji su napali nastavnicu, u školu zbog proceduralnih grešaka prilikom disciplinskog postupka protiv njih, saopštio je Forum srednjih stručnih škola.

Iako je Nastavničko veće krajem novembra prošle godine donelo odluku da se trojica učenika koji su izmakli stolicu profesorki engleskog jezika i sve to snimali, isključe iz škole, oni su, odlukom, prosvetne inspekcije, zbog, kako stoji u obrazloženju, proceduralnih grešaka, vraćeni u školu, prenosi N1.

„Forum srednjih stručnih škola smatra da je skandalozno da neko ko je direktor škole ne zna osnovne stvari u obrazovanju, upravljanje školom i vođenje disciplinskog postupka“, navodi se u saopštenju Foruma.

Dodaje se da ne ne traže smenu direktorka, već da se po članu 119 Zakona o osnovama sistema obrazovanja obrazuje komisija za vođenje disciplinskog postupka protiv direktora i donese odluka o odgovornosti.

„U ovom slučaju, najpravednija odluka bi bila da direktor Tehničke škole u Trsteniku dobije otkaz. Znamo da ovakva šteta koja je naneta prosvetnim radnicima, koji su zabrinuti zbog svakodnevnog nasilja nad njima, ne bi bila odgovarajuća, ali bi koliko, toliko ukazala na postojanje nekog vida odgovornosti, istakao je Forum srednjih stručnih škola.

Dodaju da samo traže odgovornost i da im je dosta ponižavanja, degradiranja, nipodištavanja časti i ugleda nastavnika, kao i činjenice da ovakvi slučajevi iz dana u dan prolaze nekažnjeno, prenosi N1.

BONUS VIDEO: Odgovor profesorke iz Trstenika na pitanje novinara govori kakvo je stanje prosvete u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar