Porodica Vuksanović koja skoro 90 godina živi na parceli na adresi Prilepska ulica u beogradskoj opštini Savski venac, ovog jutra proživljava dramu zbog izvršitelja koji žele da ih isele iz kuće koja zapravo ne postoji više od dve decenije jer su u međuvremenu vlasnici podigli novu kuću. Kako iz organizacije Krov nad glavom koja se nalazi na licu mestu kažu za Nova.rs, policija je trenutno opkolila kuću i ne dozvoljava nikome da joj priđe, dok su stanari u svojoj kući i ne žele da je napuste.

„Policija nam je preprečila put, ne dozvoljavaju nam da priđemo kući, ni nama ni novinarima. Naime, proces je počeo 2018. godine, a izvršava ga ozloglašena Mirjana Dimitrijević, koja pokušava da iseli porodicu iz jedinog doma odnosno iz fantomske kuće – kuće koja ne postoji 22 godine. Presuda glasi na kuću na adresi Prilepska 7, međutim ima više objekata na toj adresi. Ona praktično nema predmet izvršenja, u presudi nije približnije opisana kvadratura niti bilo šta slično, pa praktično ispada da ona može da dođe tu i da bira koji je od tih objekata predmet izvršenja i iz kog objekata će nekoga izbaciti“, objašanjavaju iz organizacije Krov nad glavom.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaju da se protiv pomenute izvršiteljke vode dva krivična postupka.

„Jedan zbog ovoga što sada radi, dakle što pokušava da izvrši predmet izvršenja koji ne postoji, s tim što je u drugom slučaju ona, možda, krivotvorila dokumenta u smislu da je u svom rešenju preinačila presudu. Dakle, ono što je sud odredio, ona pokušava da menja kako želi. To je i ovde situacije. Kuća iz koje pokušavaju da isele porodicu na ulicu srušena je 2000. godine zato što se već rušila i porodica je morala da podigne novu kuću i 15 godina kasnije pojavljuju se druga lica, odnosno poverioci u ovom postupku, koji su i sami priznali pred sudom. U toku je i predmet pred Višim sudom o kojem treba da se odrede vlasnički odnosi, ali, naravno, ništa ne sprečava izvršenje i izvršiteljka za to ne haje, iako to zna“, navode oni.

Pratite uživo na Fejsbuk profilu organizacije krov nad glavom šta se trenutno događa ispred kuće Vuksanovića:

Porodica Vuksanović živi na ovoj parceli više od 80 godina. Ranije su živeli u staroj kući, nikome ništa ne duguju niti su kriminalci da bi bili izbačeni na ulicu, naglašavaju iz organizacije.

Vuk Vuksanović je pre dve godine rekao da je predmet sudske presude kuća od 66 kvadrata koja je srušena 2000. godine, a da je ova postojeća kuća trenutno predmet suđenja pred Višim sudom i određuju se vlasnički odnosi.

„Čak je sud rekao da se sada veštači koja je razlika između strog i novog objekta“, izjavio je on, a preneo N1.

BONUS VIDEO: Prinudno iseljenje na Banovom brdu: Grad Beograd porodicu Memišević pred zimu tera iz njihovog doma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare