Mastercard Pay&Get Mobile kampanja, Masterkard, plaćanje preko aplikacije, aplikacaija, plaćanje mobilnim telefonm, mobilini telefon
Foto: Promo

Ako bismo razložili neki uobičajenu kupovinu, ona se zapravo sastoji od mnogo delova koje manje ili više volimo: planiranje, obilasci radnji, potraga za parkingom, čekanje u redu, plaćanje i uživanje u onome što smo kupili ili platili. Zapravo, to je onaj najbolji deo na koji bismo svi voleli odmah da pređemo – a mi vam otkrivamo jednu malu prečicu kako da brže dođete do tog najboljeg dela. Mobilni novčanik.

Uz mobilne novčanike, plaćanja dobijaju praktičniju i bržu dimenziju jer sve što vam je potrebno se nalazi u vašem mobilnom telefonu koji svakako svi mi imamo kod sebe, praktično non-stop u rukama. Mobilni novčanik je aplikacija u koju smeštate svoju platnu Mastercard karticu i uz koju, na kasi plaćate tako što telefon prislanjate na terminal, baš kao što beskontaktno plaćate plastičnom karticom, ali ovog puta bez kopanja po torbi i džepovima u potrazi za klasičnim novčanikom. O prednostima nad brojanjem gotovine i kusura da i ne govorimo.

Da li to znači da možete u kupovinu bez novčanika? Da, onaj kožni novčanik možete ostaviti kod kuće i sa sobom poneti samo mobilni telefon jer njime možete plaćati svuda gde već plaćate beskontaktno, a to je 96 odsto POS terminala u Srbiji.

Mastercard Pay&Get Mobile kampanja, Masterkard, plaćanje preko aplikacije, aplikacaija, plaćanje mobilnim telefonm, mobilini telefon
Foto: Promo

Ako već niste postali korisnik ove platne metode, to možete uraditi veoma jednostavno: pre svega, proverite da li vaša banka omogućava mobilna plaćanja (u Srbiji su to za sada Banca Intesa, Banka Poštanska štedionica, NLB Komercijalna banka, OTP banka, ProCredit banka, Raiffeisen banka i UniCredit banka), a zatim odaberite mobilni novčanik za sebe, u zavisnosti od toga da li koristite iOS ili Android uređaj. Instalirajte aplikaciju novčanika, kliknite na opciju „+“ i dodajte svoju Mastercard karticu bilo da je slikate, ili da ručno unosite brojeve kartice. I to je sve, spremni ste da mobilno plaćate.

Za kraj, najbolji deo – ako tokom novembra budete platili ukupno 5 puta svojim mobilnim novčanikom i Mastercard karticom u ukupnoj vrednosti od minimum 3.000 dinara, na račun vam se vraća 1000 dinara. Pređite odmah na najbolji deo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare