U Srbiji je u poslednjih 24 sata evidentirano 1.648 zaraženih koronavirusom, a od posledica zaraze umrlo je 20 osoba.

Testirano je 10.240 osoba, a na respiratorima je 166 pacijenata.

***

Tokom jučerašnjeg dana u Srbiji je registrovano još 1.646 zaraženih koronavirusom, a od posledica zaraze umrlo je 19 osoba. Testirano je  10.511 osoba, a na respiratorma je  bilo 175 pacijenata.

***

U batajničkoj bolnici zaražena su 24 zdravstvena radnika – 14 sestara i 10 lekara, svi imaju blaže forme bolesti. Direktorka ove ustanove Tatjana Adžić Vukičević kao razloge zaražavanja lekara izdvaja premor i dugu izloženost virusu.

„Najverovatnije premor i duža eskpozicija ovom virusu. Od marta smo pod presijom, pritiskom, neprestanim radom. Naročito kolege ansesteziolozi. Klinika u kojoj ja inače radim, Klinika za pulmologiju, je treći put u kovid režimu, čistila se i vraćala“, objašnjava ona uslove rada i funkcionisanja zdravstvenog sistema.

***

Masovna vakcinacija počela je juče širom zemlje i – uprkos povremenim zastojima – više hiljada ljudi primilo je prvu dozu cepiva. Urednica Nova.rs Jelena Tušup za naše čitaoce prenela je proceduru i neposredno iskustvo vakcinisanja protiv koronavirusa.

***

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je danas u Vladimirskoj oblasti u Rusiji proizvodne kapacitete Generiuma, najvećeg ruskog proizvođača vakcine Sputnjik Ve, gde je izjavio da su počeli zvanični razgovori o proizvodnji ove vakcine na teritoriji Srbije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare