Ivermektin Ivermectin
Ivermektin Foto:Shutterstock/HJBC

Iz Lekarske komore Srbije potvrdili su večeras za Nova.rs da su pokrenuli postupak pred sudom časti protiv 18 lekara zbog neadekvatnog lečenja i savetovanje pacijenata u vezi sa koronavirusom, od kojih su pojedini preporučivali i lek "ivermektin".

Iz LKS kažu da su prijave protiv lekara stigle iz zdravstvene inspekcije ministarstva zdravlja, ali im nije poznato ko je prijavljivao lekare. To će biti otkriveno u toku postupka pred sudom časti.

„Lekari protiv kojih je pokrenut postupak mogli bi lako da ostanu bez licence, odnosno dozvole za rad, ali ukoliko se ispostavi da u ovim slučajevima ima i elemenata krivičnog dela, te prijave ćemo proslediti nadležnom tužilaštvu“, kažu za Nova.rs iz LKS.

Podestimo, Prof. Valentina Arsenijević Arsić, istaknuta članica Viber grupe u kojoj se savetovalo korišćenje ivermektina u lečenju korone, napustila je grupu nakon što je stiglo mišljenje Medicinskog fakulteta o korišćenju tog leka za stoku u lečenju koronavirusa.

Dekan Medicinskog fakulteta Lazar Davidović, juče je u izjavi za Nova.rs rekao da se očekuje stručno mišljenje o preparatima, a između ostalog i o Ivermektinu. Nakon toga na red dolazi i odluka o sudbini njegovih kolega sa fakulteta.

„U toku je rad katedri koje treba da daju svoje ekspertsko mišljenje o pojedinim preparatima, kada to bude urađeno, biće stavljeno i na internet stranicu fakulteta i svi će moći to da isprate“, kaže Davidović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar