Naselje Vojvoda Vlahović, nevreme, kiša, ispao šaht od poplave, šaht, poklopac
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Pre mesec dana, naša organizacija upozorila je na ozbiljan problem u Beogradu vezan za kišnu kanalizaciju koja ne može da prihvati velike količine padavina. Naša predviđanja su se, nažalost, pokazala tačnima, što je juče rezultiralo brojnim problemima za građane Beograda", navode iz organizacije Beograd u pokretu.

Izvršni direktor organizacije Beograd u pokretu Nikola Radin ističe da je jedan od glavnih uzroka ovog problemaje praksa pranja ulica sistemom cisterni sa vodom.

„Tokom pranja ulica, generiše se velika količina sitnog građevinskog otpada i lišća koja završava u kišnoj kanalizaciji. Kada dođe do velikih padavina, ova nečistoća uzrokuje začepljenje kišne kanalizacije, što dodatno otežava odvođenje kišnice i dovodi do poplava u različitim delovima Beograda“, navodi on.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz organizacije poručuju da je neophodno održavanje kanalizacije prohodnom, kao i da se uvedu efikasniji sistemi za održavanje čistoće ulica koji neće dodatno opterećivati kanalizacioni sistem.

Takođe, potrebno je da se reše postojeći problemi kako bi se izbegle buduće poplave i obezbedila sigurnost za sve Beograđane.

BONUS VIDEO: Scena kao iz horor filma: Poplavljen podvožnjak kod Hitne pomoći

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare