Protest protiv iskopavanja litijuma ispred policijske stanice Foto:Nova.rs

Konačno je završeno saslušanje aktivista koji su uhapšeni jutros na železničkoj stanici Prokop. Kako javlja reporter Nova.rs, oni su osuđeni na 40, odnosno na 30 dana zatvora zbog ometanja javnog reda i mira.

Advokat Aleksandar Petrović koji zastupa uhapšene aktiviste, izašao je ispred PU 29. novembar u kojoj se sve vreme nalazio i obavestio okupljene građane o ishodu saslušanja.

Kako je istakao za Nova.rs, jednom od aktivista presuđena je kazna od 40 dana zatvora, dok su druga dvojica dobila po 30 dana zatvora. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo građana i skandiranje.

„Ivan Bijelić 40 dana zatvora, Nikola Ristić i Jevđenije Dimitrijević od 30 dana, a stavlja im se na teret prekršaj ometanje javnog reda i mira. Oni su negirali delo koje im se stavlja na teret. Na snimku se čak vidi da oni ni u jednom trenutku nisu ugrozili bezbednost pomenute novinarke“, rekao je advokat.

PROČITAJTE JOŠ:

Presudu je doneo sudija Prekršajnog suda Goran Milutinović, a saslušanje je trajalo sat vremena. Po mišljenju nekih od okupljenih, s time se čekalo jer je sudija gledao utakmicu.

Osuđeni aktivisti će biti pravo iz policije biti upućeni na izdržavanje kazne.

Foto: Printscreen Nova.rs/Video

Advokat dodaje da tako nešto nije doživeo u životu i da više ni njegova diploma ne vredi ništa.

„Žalićemo se, ovo je očigledno politička odluka koja je doneta na nekom drugom mestu“, rekao je advokat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar