Foto:X/@PanticMarko_

Trojica aktivista koji su uhapšeni na protestu protiv Rio Tinta, a nakon blokade železničke stanice Prokop, pušteni su na slobodu, potvrdio je za Nova.rs njihov advokat Marko Pantić.

Presuda koju je protiv njih doneo Prekršajni sud, danas je ukinuta i očekivalo se da će biti pušteni tokom dana, pre 17 sati.

Podsetimo, aktivistima Ivanu Bjeliću određena je kazna zatvora od 40 dana, a Nikoli Ristiću i Jevgeniju Dimitrijeviću po 30 dana zbog ometanja javnog reda i mira.

Advokat uhapšenih predao je juče žalbu na presudu Prekršajnom sudu u Beogradu, istakavši da očekuju da presuda bude ukinuta i da ako drugostepeni sud smatra da su se u radnjama okrivljenih stekla neka obeležja prekršaja – vrati predmet prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, uz nalog da se u redovnom postupku sprovedu sve dokazne radnje.

Pantić je za naš portal danas rekao da je ukidanje presude bilo očekivano.

„Tome smo se nadali, nisam hteo da budem toliko optimističan u izjavama, ali pravno je to bilo očigledno. Ta presuda je zaista bila loše napisana i morala je da padne. Pritom, postoje snimci na kojima se vidi šta se tačno dogodilo, međutim sudija nije želeo da ih pogleda, odbio je. Ali smo ih priložili juče u žalbi i uspeli smo“, objašnjava on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare