Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji nema nestašica energenata, žitarica, niti bilo koje prehrambene robe.

On je novinarima u Loznici rekao da je u vreme krize i poskupljanja na svetskim tržištima država preuzela deo tereta na sebe, da sačuva socijalni mir, tako što je obezbedila da se energenti i osnovne prehrambene namirnice ne prodaju po tržišnim cenama.

„Svega imamo, a nestašice su u glavama nekih ljudi. Kritikuju nas što čuvamo socijalni mir i nećemo građanima da naplaćujemo osam puta skuplju struju, koliko bi koštala po tržišnim cenama. Nafta bi bila skuplja 2,5 puta, a računi za gas veći osam do deset puta“, rekao je Vučić.

Istakao je da ne vidi da je to greh i da se time ponosi.

Vučić je odgovarao na pitanje kako komentrariše izjavu glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Milana Ćulibrka da neće rasti cene nafte i goriva, ali da ih neće biti.

Ćulibrk je za N1 rekao da je posao države da obezbedi dovoljno robe i da bi nestašice nestale onog časa kada bi vlada skinula svoju odluku o zamrzavanju tih cena.

„Što bi to izazvalo inflaciju, a to ne izgleda dobro u očima građana pred 3. april, e to je sad već drugi problem, ali ne možete administrativnim merama držati ekonomske tokove pod kontrolom, pogotovo ne u ovakvim uslovima“, kazao je Ćulibrk.

BONUS VIDEO Kesić zna šta će biti s našim parama

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar