Benzinska pumpa
Benzinska pumpa Foto:EPA-EFE/ABIR SULTAN

Jedan od vlasnika benzinske pumpe iz centralne Srbije ispričao je za Nova.rs da je ograničenjem cene evropremijuma i evrodizela, Vlada Srbije samo smanjila zaradu pumpama, a da državni nameti nisu smanjeni uopšte.

Kako nam je ispričao, u vreme pre nego što je doneta odluka da se cene goriva zamrznu, njihova zarada bila je 5-6 dinara po litru na auto gasu, 7-8 dinara na obična goriva i od 12 dinara i više na gorivima sa aditivima. Kaže i da se ranije dešavalo da rade i na svega par dinara zarade po litru.

“Aleksandar Vučić trenutno radi tako da sve puca po našim leđima, ali ne pada mu na pamet da smanji namete, koji su uzgred rečeno među najvećima u Evropi”, kaže jedan od vlasnika benzinske stanice iz Centralne Srbije.

Kako nam je objasnio, on očekuje da uredba o zamrzavanju cena najverovatnije neće biti ukinuta 14. marta, već da će se ona nastaviti sve do izbora.

“Problem su veliki kupci. Mi više ne možemo da dajemo nikakve popuste za firme, jer radimo na 1-2 dinara po litru. Pritom, napravljena je ogromna razlika između običnog i premijum goriva. Ovo skuplje više niko neće da sipa“, kaže ovaj vlasnik pumpe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare