Miloš Vučević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas Centar za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Premijer Srbije Miloš Vučević danas je predstavljajući rezultate 100 dana rada vlade rekao da je će uskoro biti predstavljen plan o povećanju penzija i da se nada da će ta povišica biti najmanje 10 odsto.

On je rekao da je ekonomija osnov svega, i da je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) omogućio realizaciju svih postavljenih ciljeva.

„Rast BDP je osnov i uslov da nam rastu plate i penzije, da gradimo sve puteve, uslov da gradimo pruge, da izdvajamo više za Vojsku Srbije, da ulažemo za obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu zaštitu“, rekao je Vučević u Etnografskom muzeju gde je govorio o rezultatima rada Vlade i planovima.

Naveo je da je rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine bio 4,7 odsto, u drugom kvartalu 4,2 odsto odsto, a da je BDP po glavi stanovnika 11.507 evra.

„Prosečna neto zarada u Srbiji je 855 evra, ali naš cilj je do kraja 2024. godine bude 927 evra. Do kraja 2027. godine ciljamo da prosečna plata bude 1.400 evra. To je naš cilj, i za to smo vam odgovorni“, rekao je premijer.

***

BONUS VIDEO – Novi dan: Kad će biti povećanje penzija? (2.8.2024)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare